*Nettavisen* Sport.

Kurt brakk kragebeinet

Foto: Scanpix

- Et absurd uhell, sier Kurt Asle Arvesen etter veltet i Qatar.

09.02.10 14:31

Team Sky bekrefter overfor Nettavisen at Kurt Asle Arvesen brakk kragebeinet under den 2. etappen av Qatar Rundt. Det er det høyre kragebeinet som måtte ta støyten hos den uheldige eresfjordingen denne gangen.

Dermed er vårsesongen spolert for 34-åringens del.

- Det er uheldig å ryke kragebeinet på noe tidspunkt, men spesielt nå ettersom jeg nettopp var i gang med et nytt sykkelår, sier Kurt Asle Arvesen selv.

Kurt: - Absurd
Han forteller om et absurd uhell som skjedde allerede før mandagens etappe hadde kommet skikkelig i gang.

- Vi var i ferd med å starte etappen, idet jeg lot en annen rytter passere meg. Så ble det plutselig smalere, jeg mistet kontrollen på sykkelen og krasjet i bakken, forteller Arvesen til teamsky.com.

- Det var et absurd uhell, legger han til.

Uflaksen betyr at det blir vanskelig for nordmannen å rekke ritt som Flandern Rundt (4. april) og Paris-Roubaix (11. april). Skaden betyr også at Team Sky må finne en annen rytter som kan styre blant andre Edvald Boasson Hagen inn til finalene av de belgiske og franske monumentalklassikerne denne sesongen.

Synes synd på Kurt
- Stakkars Kurt! Dette var synd, er tidligere proffsyklist Mads Kaggestads reaksjon når han mottar budskapet fra Nettavisen.

Også under fjorårets Tour de France måtte Arvesen trekke seg på grunn av et fall og brudd i kragebeinet. Den gang krevde skaden operasjon.

- Dette betyr minst en trøblete måned for Kurt, men dersom bruddet er rent trenger det ikke ta altfor lang tid, heller. Kurt har erfaring med slike skader og vanligvis kan man sykle på ergometersykkel innen kort tid.

- Men Flandern Rundt og de øvrige klassikerne kommer vel for tidlig?

- Det er nok kjørt, ja. Han skal slite med å komme seg til form foran vårklassikerne. Det er veldig synd for Team Sky ettersom Arvesen og Juan Antonio Flecha skulle dra mye av lasset i de rittene, påpeker Kaggestad.

Helt Texas i Qatar
Arvesen var med på å vinne søndagens lagtempoetappe, som åpnet årets utgave av Qatar rundt. Edvald Boasson Hagen var førstemann i Team Sky over målstreken og sykler derfor med den gule ledertrøyen på mandagens etappe.

Kaggestad er ikke overrasket over at ryttere kommer skadet hjem fra Qatar.

- Jeg må bare si det som det er: Tour of Qatar er et skikkelig møkkaritt! Det er så nervøst og folk kjører som gale. Jeg har kjørt rittet to ganger og selv opplevd at feltet har sprukket opp i løpet av nøytral sone. Det er ofte sidevind der og det som kjennetegner slike ritt er en voldsom kamp for posisjoner og mange velt. Det er et ritt som har fått mye prestisje og ofte er det «helt Texas» der nede, lyder Kaggestads dom.

Lett lenge? Her er Nettavisens sykkelfront!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag