*Nettavisen* Sport.

Kvålsvoll: - Hushovd er skuffet og irritert

SKUFFET OG SINT: Thor Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, forteller at Hushovd er skuffet og lei seg over å gå glipp av VM. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Thor Hushovd er irritert over å gå glipp av verdensmesterskapet på sykkel.

30.08.14 10:07

Lørdag morgen la Thor Hushovd ut et bilde på Instagram hvor han viste frem skaden han pådro seg under et ritt i Frankrike fredag. Se bildet i bunnen av artikkelen.

Nordmannen skrev samtidig at han nå kom til å gå glipp av høstens verdensmesterskap, et mesterskap som skulle være avslutningen på en meget suksessrik karriere på sykkelsetet.

- Ingen VM på meg etter gårsdagens krasj. Jeg har det bra, men trenger noen dager av sykkelen, skriver Hushovd.

- Det er trist
BMC-rytterens personlige trener, Atle Kvålsvoll, bekrefter overfor Nettavisen at VM nå går uten Hushovd.

- Ja, det gjør nok det. Han er mest forslått, sånn sett, men VM ryker, sier Kvålsvoll til Nettavisen.

Han har pratet med Hushovd etter fredagens velt, og forteller at sykkelproffen er lei seg over å nå gå glipp av VM.

- Han synes det er veldig trist. Måten det skjedde på, etter at han har kjemper steinhardt for å komme tilbake på toppnivå. Og når kroppen nå begynte å gi positive svar, så sitter nok dette langt inne, forklarer Kvålsvoll.

- Hushovd er en voksen mann og en utøver som har vært gjennom mye, så han tar det med fatning. Men jeg vet selv at han er skuffet og irritert på dette, for han mister gulroten den siste halvdelen på sesongen, fortsetter han.

Klikk på bildet for å forstørre.

GODE VENNER: Her er Thor Hushovd og Atle Kvålsvoll sammen etter VM-gullet i Australia. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Uheldig
Det var under sisterunden av et etapperitt i Frankrike fredag at Hushovd var uheldig og falt i den siste svingen.

- På sisterunden våknet vinnerinstinktet hans, og han kom på offensiven da han skjønte han kunne vinne. Han var i tet i den siste svingen, men så glapp forhjulet slik at han veltet.

Kvålsvoll forteller at det ikke dreier seg om en alvorlig skade, men at Hushovd er mest forslått.

- Han slo seg i hofta, og det er vel der han er mest forslått. Eller er det en del skrubbsår, men det er jo ganske vanlig for syklister, sier han.

- Er det helt utelukket at han kommer i form til VM?

- Det vet han best selv. jeg tror vi skal forholde oss til det han skriver på nettet. Det er nok slik det ligger an, dessverre.

- Han blir helt sikkert frist og i stand til å sykle innen den tid, men nå må han bruke tid på å holde seg i ro og restituere seg. Han var i en tøff oppkjøringsperiode nå, hvor formen var på god vei oppover, og han hadde god flyt om dagen, forklarer Kvålsvoll.

Dårlig tid
Han forteller at for å prestere i VM, så må man ha hatt en god oppkjøringsperiode, noe Thor selv også vet bedre enn de fleste.

Dersom Hushovd skulle bli raskere frisk enn antatt, kan det allikevel finnes et håp, men det mener Kvålsvoll er urealistisk.

- Han stiller ikke i et VM hvis han vet at han ikke har noe der å gjøre, forteller han.

- Han har meldt pass til et ritt i Frankrike på søndag. Og så mister han mye av den planlagte treningen i perioden fremover. at han nå må bruke opptil en uke på å bli hundre prosent igjen, og så bygge seg gravis opp igjen, da går tiden fort frem mot VM, avslutter Kvålsvoll.

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.