RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La opp i fjor - doptestet i dag

Foto: Gunnar Mjaugedal, Scanpix
Sist oppdatert:
Onsdag ble Steffen Kjærgaard avkrevd dopingtest, et halvt år etter at han la opp som syklist. Det gjorde 31-åringen forbannet - virkelig forbannet.

31-åringen var på Sognsvann for å gjøre fotoopptak sammen med Paralympics-deltaker Morten Jahr da kontrollør Lars Os stilte opp med uringlass.

Den tidligere hjelperytteren til superstjernen Lance Armstrong ble så provosert at han stilte til motkrav å få et oppklaringsmøte med antidopingsjef Anders Solheim.

- Jeg vurderte sterkt å nekte. Så provosert ble jeg. Ikke fordi jeg har noe som helst å skjule, men fordi jeg for lengst er ferdig med både idrettskarrieren og dopingtesting. Som aktiv avla jeg rundt 100 dopingtester, både blod og urin, sier Kjærgaard til NTB.

Krevde svar
Kjærgaard fikk omsider sitt krav oppfylt.

- Jeg var så sint og ønsket sterkt å legge fram mitt budskap om hvor absurd det hele var. Antidoping Norge bør finne noe bedre å bruke ressursene på enn å dopingteste folk som er ferdige med idretten, forteller han.

Forklaringen den nåværende frilansjournalisten fikk fra Anders Solheim og Petter Riiser i ADN, var at samtlige 1,2 millioner medlemmer av Idretts-Norge risikerer å bli dopingtestet.

Uten ambisjoner
- Jeg er en av 1,2 millioner mennesker underlagt Norges Idrettsforbund. Mine ambisjoner strakte seg til å sykle fire sesonger for verdens beste sykkellag. Om jeg nå - etter å ha lagt opp - velger å stille til start i turrittet Vestfold rundt eller Norseman i triatlon, gjør jeg i så fall det helt uten ambisjoner, forklarer Steffen Kjærgaard, som fortsatt står på en såkalt prioritert utøverliste i ADN.

ADN ønsker ikke å kommentere hvorvidt det var tilfeldig at Kjærgaard ble valgt ut til test onsdag.

- Vi kan teste alle medlemmer i Norges Idrettsforbund. Det har ingen ting å si hvilket nivå de befinner seg på. Dessuten er sykling en prioritert idrett hos oss, sier informasjonskonsulent Hilde Bjerkholt Jenssen til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere