RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lance-hjelpere innrømmer doping

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
To tidligere US Postal-ryttere innrømmer at de benyttet EPO under oppkjøring til Tour de France i 1999.

- Alle er redde for å snakke om dette, fordi de ikke ønsker å bli innblandet . Men det er mange mennesker der ute som elsker sporten og hater doping. Det er de som er nødt til å snakke hvis sporten skal overleve, sier Frankie Andreu til The Times.

Andreu var hjelperytter for Lance Armstrong da amerikaneren vant sin andre Tour-triumf i 1999. Nå erkjenner han dopingbruken. Det samme gjør en ikke navngitt lagkamerat.

- Det vil alltid være en fyr som insisterer på at han aldri har brukt noe forbudt. Men ingen ved hva den fyren gjør når han kommer hjem og lukker døren, sier Andreu, med klar hentydning til Lance Armstrong.

39-åringen, som tidligere har vitnet mot den syvdoble Tour-vinneren i en rettssak, mener det er forskjell på dopingsyndere.

- Det er to nivåer. Det er juksemakerne, og så er det de som bare prøver å overleve, sier Andreu, som ikke overraskende mener han selv hører til i den siste kategorien.

Verken Andreu eller hans ikke navngitte lagkamerat, som fortsett tjener til livets brød i sykkelverdenen, ble noen gang tatt for doping.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere