Gå til sidens hovedinnhold

Lance i ordkrig med Tour-legende

- For en «wanker», twitrer Lance Armstrong.

Sykkellegenden Lance Armstrong er en ivrig bruker av nettsamfunnet Twitter, og for bare noen dager sider kalte amerikaneren Bernhard Kohl for et «esel», på sin Twitter-side.

Søndag var 37-åringen på krigsstien igjen, og denne gangen var det Tour de France-legenden Bernard Hinault som fikk gjennomgå av Armstrong.

- For en «wanker». Selv 5 Tour de France-triumfer er ikke nok til kjøpe deg et snev av fornuft, skriver han.

Bakgrunnen for utspillet skal være et intervju som Bernard Hinault ga tidligere denne uken i den franske byen Montereau, og som er gjengitt av sykkelmagasinet Velo News.

Heier på Contador
Hinault har selv vunnet Tour de France fem ganger, og var kjent for å være svært frittalende under sin tid som syklist. Akkurat det ser ikke ut til å ha forandret seg mye.

Om Tour-comebacket til Lance Armstrong hadde han nemlig følgende å si:

- Jeg håper at han ikke kommer til å være der. Er han redd for Frankrike? Ingen har presset han til å komme hit. Han kan egentlig bare bli hjemme, fordi han kan ikke vinne Touren. Jeg håper Alberto Contador banker ham ned i støvlene, sier Hinault.

Men siden både Armstrong og Contador sykler for Astana, blir det trolig opp til lagledelsen hvem av de to som skal gå for sammenlagtseieren under årets Tour.

Slakter sine egne
Det var imidlertid ikke bare Lance Armstrong som fikk passet sitt påskrevet av Hinault. 57-åringen hadde nemlig også ett og annet å si om sine egne landsmenn.

- De må ha kniven på strupen for å prestere. Franskmennene tjener altfor mye penger, men yter ikke lønnen rettferdighet ute i konkurranse, sier Hinault.

- Franskmennene trener ikke, og det er ingen som motiverer dem. Det er nødvendig å blokkere lønnen deres, og så betale den ut om de klarer å vinne noe.

Årets Tour de France starter 4. juli og avsluttes 26. juli.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Her kan du levere Lotto