*Nettavisen* Sport.

Lance lengter etter øl

Foto: (AFP/Scanpix)

Seks uker gjenstår av en av verdens største sykkelkarrierer. Når Tour de France er slutt, skal Lance Armstrong nyte livet.

13.06.05 08:17

Lance Armstrong kan se tilbake på en fantastisk karriere, og et ekstraordinært liv også utenfor sykkelløypene. Om knappe tre uker starter jakten på den sjuende strake seieren i Tour de France. Så er det ubønnhørlig slutt.

Ny tilværelse
Uansett om det blir en ny triumf eller et skuffende nederlag, setter amerikaneren punktum 24. juli. Da skal han nyte livet. Med hodet fullt av gode minner, og en kald pils i hånden.

- Jeg skal drikke min andel med øl, ja. Jeg kan jo ikke lyve, gliser amerikaneren.

- Ærlig talt er jeg veldig spent på å starte en helt ny tilværelse, sier Discovery-rytteren i et intervju med nyhetsbyrået Associated Press.

Uten press
I fjor sommer ankom Armstrong Frankrike press på seg. Han skulle vinne sin sjette strake Tour-seier, og dermed overgå legender som Jacques Anquetil, Bernard Hinault, Miguel Indurain og Eddy Merckx.

Nå er det ikke flere rekorder å slå. Annet enn sin egen.

- Det er blandede følelser. Jeg føler mindre press enn i fjor. I år er motivasjonen at jeg ønsker å avslutte på topp. Og det kan på sett og vis være mer motiverende enn en stor bonus eller det å skrive historie.

Barna på besøk
Men Lance har også en annen motivasjon i jakten på den gule trøyen på Champs Elysees.

- Ungene mine vil være til stede under Touren og i målområdet. Jeg ønsker ikke at barna mine skal se meg i en Discovery-trøye i Paris. Det må være den gule, smiler han.

Før hver Tour de France forsøker eksperter å forutse hvem, hvis noen, som har kapasitet til å slå Lance Armstrong. Jan Ullrich og Alexandre Vinokourov er velkjente utfordrere, mens Ivan Basso og José Gomez Marchante har imponert i det siste.

Skal feste
Armstrong selv synes dette er uinteressant.

- Hvert år spør journalistene om en liste med ti-tolv utfordrere. Men trenger vi virkelig en slik liste? Det er jo ikke det som er spørsmålet. Spørsmålet er jo om jeg blir god nok til å vinne, mener han.

Hvis han er det, kommer seieren og karriereavslutningen til å bli feiret med stil.

- Jeg mener jeg må ha en fest. En real fest, med band som U2, eller Rolling Stones... noen store navn. Så jeg må kanskje ringe Bono.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.