*Nettavisen* Sport.

Landa vant, men Contador satte tingene på plass

Spanske Alberto Contador er på god vei mot seieren i Giro d'Italia. Han distanserte nærmeste utfordrer Fabio Aru med 2.13 minutter på tirsdagens klatreetappe. Foto: Lapresse/fabio Ferrari (Reuters)

Spanske Alberto Contador er på god vei mot seieren i Giro d'Italia. Han distanserte nærmeste utfordrer Fabio Aru med 2.13 minutter på tirsdagens klatreetappe.

Etappen ble vunnet av Arus lagkamerat i Astana-laget spanske Mikel Landa. Han var til slutt 38 sekunder foran Alberto Contador og Steven Kruijswijk. Landa vant også søndagens etappe opp til Madonna di Campiglio, og har overtatt annenplassen fra Aru, og ligger 4.00 minutter bak Contador.

Der viktigste for Contador var at han distanserte Aru med nesten fem minutter med fem etapper igjen før målgang i Milano søndag.

Han han hadde fått en punktering samtidig med at Astana-laget med Fabio Aru hadde satt fart i feltet. Da stigningen startet var avstanden på litt over 50 sekunder.

Contador fikk god hjelp av lagkameratene med å holde tempoet på flaten inn mot stigningen. Det verste var likevel at Contador brukte en del unødig med krefter og måtte gjøre det meste av klatringen helt på egen hånd.

Men etter sju-åtte kilometer var Aru tatt igjen, og etter et par hundre meters hvile på bakhjulet slo Contador til og dro ifra som takk for «stuntet» fra Aru.

Med seg fikk han Landa, og foran i tet satt nederlenderen Kruijswijk. De tre kom samlet over toppen og hadde distansert Aru med nesten to minutter. I nedkjøringen kuttet Aru en del inn på avstanden, men en punktering gjorde at avstanden var omtrent den samme som på toppen foran den 14 kilometer lange avslutningen opp til Aprica.

Etappen var på 174 kilometer og gikk fra Pinzolo. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag