RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landis hevder sin uskyld

Sist oppdatert:
Tour de France-vinner Floyd Landis holdt en pressekonferanse i Madrid fredag kveld. Amerikaneren sier han er uskyldig.

Phonaks Floyd Landis hevdet på en pressekonferanse i Madrid at hans positive A-prøve ikke har noe med doping å gjøre, og at han har naturlig høye testosteronverdier i kroppen.

- Jeg vil gjøre det helt klart at jeg ikke har vært involvert i noen form for dopingprosess. Derfor vil jeg gjerne be alle medier og journalister om å slutte å behandle dette som en dopingsak, sier Landis ifølge dansk TV 2.

Vil gjøre alt
Vinneren av den gule trøya i Tour de France vil gjøre alt for å renvaske seg.

- Jeg vil gå gjennom alle mulige tester for å bevise at min positive A-prøve kom som en følge av en naturlig prosess. En så lenge ber jeg om at ingen forhåndsdømmer meg, sier han.

LES MER OM SAKEN PÅ VÅR SYKKELSIDE.

Den positive prøven skal ha blitt tatt etter den fantastiske 17.etappen, der Landis i realiteten avgjorde Touren.

- Jeg kjørte så godt jeg kunne på den etappen, men det var ikke for å tjene inn tid. Jeg var den beste rytteren, og fortjente å vinne - jeg er stolt av den seieren, sier Phonak-rytteren.

Venter
Landis avviser at han har skadet Tour de Frances rykte, da det ikke var hans skyld at saken kom ut i det offentlige lys. Nå venter amerikaneren på B-prøven.

- Vi vil be om at B-prøven blir klar så raskt som mulig, og jeg vil ha en representant til stede for å forsikre meg om at alt går riktig for seg. Offentligheten skal få vite resultatet med det samme prøven er analysert, avslutter Landis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere