RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landis i gult

Foto: REUTERS
Sist oppdatert:
Floyd Landis har så godt som sikret seg den gule trøyen i årets Tour de France.

19. etappe, Les Creusot - Montceau-les-Mines(57 km): Amerikaneren tråkket seg inn til en sterk tredjeplass på dagens tempoetappe og hentet greit inn Oscar Pereiro Sios ledelse i sammendraget.

Landis ligger nå 59 sekunder foran Sio før det hele skal avgjøres inn på Champs-Elysées i morgen.

Skjønt, kampen om den gule trøyen er i det store og det hele allerede avgjort. Landis trenger bare å unngå velt og fullføre etappen for å sikre seg sin første sammenlagtseier i Tour de France.

- Vidunderlig

- Dette er helt vidunderlig. Jeg har ikke ord. Dette må nok synke inn noe, smiler Landis etter målpassering.

På spørsmål om han kan tro at det faktisk er han som innehar den gule trøyen, gliser amerikaneren godt.

- Ja, jeg kan tro det. Jeg sa til lagkameratene mine før Touren at jeg skulle ta den gule trøya, og det har jeg gjort.

- Det så riktignok ikke så bra ut underveis, men vi gav aldri opp og jobbet hardt, understreker Phonak-rytteren.

- Det har vært en stressende Tour for meg, så jeg er glad for at det snart er over, legger han til.

Vinner av dagens tempoetappe ble Sergej Gontsjar. Ukraineren sikret seg dermed sin andre temposeier under årets Tour. T-Mobile-rytteren vant også den 7.etappen.

- Satser på etappeseier

Thor Hushovd syklet inn i dag til en 71.plass, 08.20 bak Gontsjar, men deppet ikke av den grunn. «Dyret fra Grimstad» retter nå blikket mot Paris og etappeseier søndag.

- Jeg så på dette som en hviledag. Nå gleder jeg meg bare til i morgen, hvor jeg føler jeg kan vinne, sier Hushovd til TV2.

- Jeg er topp motivert, poengterer han.

Credit Agricole-rytteren tror det blir en vanlig Tour de France-etappe inn til Paris i morgen.

Det vil si; rolig kjøring inn til brosteinsgatene i den franske hovedstaden, før støtingen og taktikkeriet starter for fullt.

Hushovd håper på en spurt.

- Da satser jeg på å vinne, sier han.

Grønn og prikkete trøye avgjort

Robbie McEwens grønne klatretrøye er sikret. Han leder med hele 79 poeng til Erik Zabel foran den siste etappen. Hushovd er nummer tre i poengkonkurransen med 160 poeng, og kan i teorien knipe til seg andreplassen i morgen.

Danske Michael Rasmussens klatretrøye er også sikret. Dansken har 163 poeng, 32 poeng foran Floyd Landis og 50 poeng foran David de la Fuente. I morgen skal rytterne bare over to fjerdekategoristigninger, og det kan maksimalt sankes seks poeng.

I kampen om den hvite ungdomstrøya leder nå Damiano Cunego. Han slo Markus Fothen med 31 sekunder i dag, og leder nå med 36 sekunder i sammendraget.

TV2 Nettavisen fulgte etappen live

Bakgrunn:

Thor Hushovd innrømmet at han lengter etter ferie, og brukte trolig dagen som en hviledag. At han syklet inn til en sjetteplass - før de beste engang har startet - bekrefter dette.

Hushovd passerte første mellomtid ved 16,5 kilometer etter snaue 22 minutter. Han la seg med det på en fjerdeplass. Etter mellomtiden ved 34 kilometer lå han på en 7. plass, 52 sekunder bak ledende Wiggins. Til slutt syklet han inn til en foreløpig 6. plass, 44 sekunder bak Wiggins. Oscar Pereiro Sio starter ikke på etappen før 16.15.

Dette er tourens nest siste etappe, og Hushovd vil trolig spare krefter til den avsluttende etappen inn mot Paris i morgen.

Oscar Pereiro Sio leder sammendraget, 12 sekunder foran Carlos Sastre, og 30 sekunder foran Floyd Landis, som hauses opp som favoritt foran avslutningen, etter en kjempeinnsats på forrige etappe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere