Landslagstreneren: - Naturlig å tenke VM-medalje

MEDALJE: De norske gutta går for medalje.

MEDALJE: De norske gutta går for medalje. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Målsettingen er topp tre for de norske syklistene.

Stig Kristiansen er offensiv før søndagens landeveisritt. Landslagstreneren snakker om norsk medalje i Ponferrada.

- Jeg har en naturlig målsetting om å skape resultater. Resultater i et VM er medaljer og gull. Det er helt naturlig å tenke det, selv om jeg vet at det er svært vanskelig å oppnå det målet. Men du kan ikke reise til VM uten. Da kan vi heller la være å dra. Og det gjør vi jo selvfølgelig ikke, sier Kristiansen til NTB.

- Ikke hvem som helst
Han har lagt strategien for hvordan de 254 kilometerne best mulig skal løses med norske øyne.

- Jeg ser for meg et veldig hardt løp, hvor vi har to i Lars Petter og Edvald som dekker opp for Alex. En klassisk VM-stil er at det blir en liten gruppe mot slutten som avgjør i en slags finale. Selv med tre mann har vi slagkraftige menn på flere fronter, sier Kristiansen.

- Drømmescenarioet er at vi kommer over siste bakken og at Lars Petter snur seg og ser at Alex er tjue meter bak, drar han opp og en tjuemannsgruppe spurter om seieren sammen med Alex. Og da vet du hvem jeg håper er først over streken, gliser Kristiansen.

Alexander Kristoff er kaptein. Stavanger-syklisten får med seg Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug i jakten på Norges andre herregull på sykkel i VM-sammenheng.

- Vi har Alex, som har to etappeseirer i Tour de France og vunnet Milano – San Remo. De to andre har andre- og tolvteplass fra VM de to siste årene. Det er ikke hvem som helst vi snakker om i sykkelsporten. Det er rettsmessig å gå til VM med mål om et slikt resultat (medaljer), sier Kristiansen.

Regn gir norsk fordel
Solen har vist seg i Nord-Spania denne uken, men søndag ettermiddag, midt under innspurten, er det meldt bra med regn.

- Det betyr enda mer krevende forhold og mer strekk i feltet. Jeg tror ingen syklister liker regn, men som nordmann har man en fordel fordi man må trene i litt rufsete forhold gjennom vinter og vår. De er mer vant til slike forhold enn de fleste andre konkurrenter. Regn gjør ingenting for oss, fastslår landslagssjefen.

Et stort spørsmål er hvordan VM-løypa egentlig passer kaptein Kristoff, som selv er skeptisk til at bakkene kommer så tett.

- Når du ser på VM-løypene fremover i Richmond, Qatar og nå også Bergen, ser de ut til å passe Alex bedre enn i år. Vi skal holde forventningene litt nede, men det er muligheter til medalje. Men vi er avhengig av løpsutviklingen, påpeker sportssjef Hans Falk.

Trolig er Kristoff og Norge avhengig av en forsiktig start. Med hardkjør fra start, kan vi være avhengt lenge før det gjøres opp om medaljene. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.