RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leger innrømmer dop-hjelp

Sist oppdatert:
To leger har innrømmet at de hjalp syklister for det tyske laget Team Telekom å dope seg på 90-tallet.

- Jeg hjalp proffsyklister med doping fra midten av 1990-årene. De ba om å få det, særlig EPO, innrømmet lege Andreas Schmid via sin advokat onsdag, ifølge BBC.

Med åpne øyne
Han la til at han aldri ga en idrettsmann eller kvinne doping uten deres viten og vilje.

Både Schmid og kollega Lothar Heinrich ble nylig suspendert av T-Mobile, det som tidligere het Team Telekom. Heinrich innrømmer også at han bidro til at syklister på det tyske laget dopet seg.

Tidligere denne uka innrømmet også de tidligere Team Telekom-syklistene Bert Dietz og Christian Henn at de hadde brukt EPO i løpet av sin aktive karriere. Dette var før anti-doping-byråene fant en effektiv måte å oppdage det på. Onsdag innrømmet en tredje Team Telekom-syklist, Udo Bölts, at han også han brukte EPO i 1995 og 1996.

Innrømmelsene i Tyskland kom samme dag som dopingsaken mot Tour de France-vinner Floyd Landis gikk inn i sin siste fase i California. Advokatene til Landis gjentok sine anklager mot det franske laboratoriet som analyserte amerikanerens urinprøver.

Mislykket kamp
Onsdag markerte også årsdagen for oppstarten av dopingetterforskningen i Spania, som impliserte 58 syklister, førte til fem arrestasjoner og tvang ni ryttere - inkludert Jan Ullrich og Ivan Basso - ut av fjorårets Tour de France.

Tour de France-sjef Christian Prudhomme mener anstrengelsene for å bli kvitt doping i sykkelsporten, har vært mislykkede.

- I løpet av ti år har sykkelsporten gjort mer for å bekjempe doping enn alle andre idretter til sammen, men det har ikke virket. Det finnes ikke noe grunnleggende ønske om forandring. Sykkelsporten trenger ikke doping. Det dreper den, sier han til avisen La Vanguardia.

Team Telekom vant for øvrig Tour de France i 1996 med Bjarne Riis og året etter med Jan Ullrich.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere