RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LIVE 10: Hushovd snakker ut

Sist oppdatert:
Følg pressekonferanse med Thor Hushovd.

Onsdag kom Thor Hushovds selvbiografi, der den norske syklisten avslører en rekke hittil ukjente detaljer rundt sin lange og suksessfylte karriere.

I boken kommer det blant annet fram at Hushovd kjente til at Lance Armstrong var dopet, lenge før dette ble kjent i offentligheten.

«Jeg trodde ikke det jeg hørte. Han satt der og sa rett ut at han brukte dop! Han bekreftet det Hamilton og senere mange med ham skulle fortelle: At Lance Armstrong ikke vant som ren utøver. Alle seirene i Tour de France var vunnet på juks. Mulig han merket at jeg ble overrasket og paff, for han så på meg, trakk på skuldrene og sa: «Thor, alle doper seg., står det i boken.

Men selv etter at han fikk greie på at Armstrong var dopet, hevdet nordmannen offentlig at den amerikanske stjernen ikke hadde jukset.

- Jeg tror han svarte det som var mest energisparende for ham. Det er få idrettsutøvere som uttaler seg kontroversielt, fordi de hele tiden er ute etter å spare energi, sa Mads Kaggestad til Nettavisen om dette onsdag.

Torsdag stiller Hushovd og forfatter Jostein Ravnås til pressekonferanse i Oslo for å snakke om boken. Det er ventet at Hushovd vil få en rekke kritiske spørsmål rundt det som har kommet fram i selvbiografien: Thor.

Gjennom NTB vil Nettavisen her både sende live video fra pressekonferansen og følge hendelsen via tekst. Videofeeden finner du øverst i artikkelen.

På spørsmål om hvorfor han ikke varslet antidopingarbeiderne om Lance Armstrongs juks, svarte Hushovd følgende:

- Vi hadde en hyggelig helg i Hollywood. Vi hadde en hyggelig lunsj og så sier han at "we all did it". Han sa det fortrolig og så ikke på det som naturlig å gå til antidoping for å si det han sa.

- Jeg kan kalle ham en venn da vi satt der. Da var jeg inne i min beste sesong. Jeg synes ikke det er min oppgave å si ifra. Hadde det skjedd igjen ville jeg gjort det samme. Jeg skal sykle. Det er min jobb, og så fort som mulig. Det er min jobb, sa Hushovd.

LES BLOGG:- Her har du svaret, Hushovd!

Du kan også følge pressekonferansen under:


Les mer om Hushovd-boken:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere