*Nettavisen* Sport.

Livet uten Lance

Etter sju strake Tour de France-seirer, presenterte Discovery Channel onsdag det første laget uten Lance Armstrong i front. Spørsmålet er hvem som blir den nye sjefen.

25.01.06 13:11

Presentasjonen av årets stall var passende nok lagt til fasjonable Beverly Hills. Og det var kongen selv som åpnet showet.

For selv om Lance Armstrong ikke blir å se på sykkelen lenger, var han hjertelig til stede da det amerikanske laget presenterte årets ryttere. Og han lovet nok en gang at han ikke forsvinner helt fra idretten han har dominert de siste årene.

- Det går sjelden en dag uten at jeg snakker med Johan Bruyneel (sportsdirektør, red.anm.) om laget, sporten og hva som kreves for å vinne, sier Armstrong, som kommer til å reise med laget og overvære en rekke ritt også denne sesongen.

Discovery Channel har ennå ikke bestemt hvem som blir Armstrongs etterfølger som kaptein.

- Det vil aldri være noen intern konkurranse på laget om hvem som skal være kaptein. Alle har sine definerte roller. Vi har en sterk leder til Giro d'Italia, som har vunnet rittet to ganger (Paolo Savoldelli, red.anm.). Og vi har tre-fire sterke ryttere som kan bli kaptein under Tour de France, sier Armstrong.

- Jeg tror alle vet at vi har to eller tre ryttere som kan hevde seg blant de ti beste. Det er målet vårt i utgangspunktet, så får vi justere etter hvert.

Armstrong avslørte også at de store målene for Discovery er å kjempe om sammenlagttittelen i de tre store etapperittene, samt klassikere som Paris-Roubaix.

I den 27 mann store troppen er det flere store sykkelprofiler, som George Hincapie (USA), Vjateslav Ekimov (Russland), Paolo Savoldelli (Italia), Jaroslav Popovich (Ukraina) og den unge amerikaneren Tom Danielson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.