*Nettavisen* Sport.

Lurte Freire og vant

Foto: AFP/Scanpix

En ung tysker snøt den tredobbelte verdensmesteren Oscar Freire for seieren i Belgia.

11.04.07 20:33

Tyskeren Marcus Burghardt (23) i T-Mobile vant brosteinklassikeren Gent - Wevelgem, mens lagkameraten Roger Hammond endte på andreplass.

Thor Hushovd endte på 11. plass.

- Jeg hadde ikke en sjanse. Men jeg var sikker på at de skulle bli kjørt inn, sa Hushovd til TV 2 Sporten.

Burghardt satte i en utbrytergruppe på fem mann, men stakk fra konkurrentene da det bare var én kilometer igjen av rittet.

Gruppen inkluderte den tredobbelte verdensmesteren Oscar Freire, som nylig vant Milano - San Remo, samt den spanske toppsprinteren Francisco José Ventoso. Roger Hammond holdt de to sprintstjernene i sjakk, og stakk fra Freire da det gjenstod bare 300 meter.

Marcus Burghardt tok sin første Pro Tour-seier.

- Det er utrolig at Gent - Wevelgem ble min første seier noensinne, og jeg må takke Roger, som jobbet så hardt for meg i bruddet.

Den franske sprinteren Jimmy Casper falt stygt i asfalten da det gjenstod 54 kilometer til mål. Han var en av mange syklister som falt i løpet av etappen. Selv føler Hushovd han var heldig som slapp unna flere stygge velt.

- Jeg var ekstremt heldig, og måtte selv utenfor veien og fikk mirakuløst nok manøvrert meg unna folkene som lå strødd, sier Hushovd til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.