RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matthews forsvarte ledertrøya

Australieneren Michael Matthews trillet først over målstreken på den sjette etappen av Giro d'Italia torsdag. Han trygget dermed sammenlagtledelsen i rittet.
Australieneren Michael Matthews trillet først over målstreken på den sjette etappen av Giro d'Italia torsdag. Han trygget dermed sammenlagtledelsen i rittet. Foto: Marco Alpozzi (Ap)
Australieneren Michael Matthews trillet først over målstreken på den sjette etappen av Giro d'Italia torsdag. Han trygget dermed sammenlagtledelsen i rittet.

Orica-rytteren har fått en kanonstart på det italienske etapperittet, og det ser ikke ut til å stoppe. Torsdag var han sterkest av de fire som satt fremst da den snaut 250 kilometer lange etappen fra Sassano til Montecassino ble avgjort.

Hovedfeltet hadde kjørt inn en utbrytergruppe med tolv kilometer igjen til mål, men derfra og inn var det bare et fåtall som klarte å følge med i fronten. Hovedgrunnen til det var at en stor gruppe ryttere gikk i bakken etter en velt.

– Krasjen skjedde helt i fronten fordi alle ville være med fremst. Alle de store sammenlagtfavorittene gikk ned utenom (Cadel) Evans. Heldigvis fikk jeg bare noen skrammer og noen slag. Det er ingenting alvorlig, sa Rigoberto Uran, som etter etappen er nummer tre sammenlagt.

Matthews var først over målstreken, mens Lotto-rytteren Tim Wellens og BMCs Evans fulgte på plassene bak. Også Neri Sottolis Matteo Rabottini fikk samme tid som de tre.

Seieren til Matthews, og det faktum at australieren kjørte fra sine argeste konkurrenter, gjør at han etter den sjette etappen har 21 sekunder tilbake til annenmann i sammendraget, Cadel Evans.

Edvald Boasson Hagen klarte ikke å henge med de beste til mål på torsdagens etappe. Han endte til slutt på en 177.-plass på etappen, noe som gjorde at han falt til 109.-plass i sammendraget. Sky-rytteren ligger 20.25 minutter bak Matthews. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere