McEwen - Hushovd 1-0

Thor Hushovd måtte gi tapt i årets første spurtduell mot erkerivalen Robbie McEwen.

22.01.06 11:05

Thor Hushovd avsluttet Tour Down Under med å spurte inn til en fjerdeplass på avslutningsetappen. Etter å ha tatt det rolig i den stekende varmen på de fem første etappene, satt nordmannen med helt i front da det dro seg til spurt etter 81 kilometer i bygatene i Adelaide.

Hushovd brukte rittet i Australia som en grei gjennomkjøring før sesongen starter for alvor, og hadde ikke all verdens ambisjoner. Men han hadde nok ønsket å få overtaket på spurtkanonen Robbie McEwen allerede nå.

Slik gikk det imidlertid ikke. Crédit Agricole-rytteren måtte se seg slått av den australske duoen Allan Davies og McEwen, mens Simone Cadamuro fra Italia ble nummer tre.

- Det mest positive i dag var at gutta kjørte et perfekt opptrekk helt etter boka. Det var bare jeg som manglet litt krefter på slutten. Men da vet jeg hva jeg må jobbe med utover våren, sier Hushovd til Syklingens Verden.

AG2rs Simon Gerrans, også han fra Australia, vant Tour Down Under sammenlagt, etter å ha ledet rittet helt siden åpningsetappen. Luis Sanchez fra Spania ble nummer to, mens McEwen endte på tredjeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.