RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MER PEPPER: Den profilerte dopingjegeren Travis Tygart langer ut mot Thor Hushovd (til venstre) etter at sistnevnte tiet om Lance Arsmtrongs dopingbruk. Til høyre Hushovds medforfatter Jostein Ravnåsen.
MER PEPPER: Den profilerte dopingjegeren Travis Tygart langer ut mot Thor Hushovd (til venstre) etter at sistnevnte tiet om Lance Arsmtrongs dopingbruk. Til høyre Hushovds medforfatter Jostein Ravnåsen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Mener Hushovd bør forklare seg for dopingjegerne

Sist oppdatert:
Mannen som felte Lance Armstrong er ikke imponert.

Etter utgivelsen av selvbiografien «Thor» har Thor Hushovd møtt mye motbør for å ikke varsle om at Lance Armstrong i 2011 innrømmet dopingbruk overfor nordmannen.

Etter sin egen avsløring om kjennskapen til amerikanerens dopingbruk, har Hushovd uttalt at han ikke så det som sin oppgave å rydde opp i jukset.

- Du er ingen helt når du sitter stille uten å gjøre noe med urettferdighet mot store idrettsutøvere. Det er spesielt problematisk å gjøre når noen i sykkelsporten misbruker makten sin ved å forsøke å angripe ideen om en ren idrett og rene utøvere, sier Travis Tygart til VG.

Tygart leder det amerikanske antidopingbyrået USADA.

Han frontet saken som ble ført mot den tidligere superstjernen Armstrong i det amerikanske rettsystemet.

- Lot bedraget fortsette

Den profilerte dopingjegeren kjøper ikke Thor Hushovds argumenter for å la være å varsle antidopingorganer om det Armstrong sa til ham.

Nordmannen mener han umulig kunne konsentrert seg om sin egen sykkelkarriere om han hadde sagt ifra tilbake i 2011. 

- Det er en trist dag når utøvere er redde, eller ikke har mot, til å stå opp for fair play og integritet i sykkelsporten. Antidoping Norge og USADA vil veldig gjerne høre fra ham om hvorfor han ikke foretok seg noe, men i stedet satt stille og lot løgnen og bedraget fortsette, sier Tygart til VG.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Travis Tygart
Travis Tygart
UENIG MED HUSHOVD: USADA-leder Travis Tygart synes det er skuffende at Thor Hushovd ikke bidro til å avsløre Lance Armstrongs dopingbruk.
 


Angrer ikke

Først mer enn halvannet år etter samtalen med Hushovd, og etter ytterligere press fra USADA, kom Lance Armstrong med en offentlig innrømmelse om dopingen.

De prestasjonsfremmende midlene hjalp blant annet Armstrong til å vinne sju ganger sammenlagt i Tour de France. Disse titlene ble amerikaneren fratatt kort tid etterpå.

Hushovd valgte å holde tett om det kameraten hadde sagt da de møttes i Hollywood. Den nylig pensjonerte proffsyklisten fra Grimstad sa torsdag også at han ville gjort den samme vurderingen igjen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere