RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Kristoff kan kopiere Hushovd

I FORM: Alexander Kristoff har hatt en strålende sesongstart. Nå jakter han sin første etappeseier i Paris - Nice.
I FORM: Alexander Kristoff har hatt en strålende sesongstart. Nå jakter han sin første etappeseier i Paris - Nice. Foto: Lionel Bonaventure (Afp)
Sist oppdatert:
Mads Kaggestad tror Katjusja-rytteren kan ikle seg den gule ledertrøyen i Tour de France.

Katjusja-rytter Alexander Kristoff har hatt en strålende start på sesongen.

Tre etappeseire i Tour of Qatar og ytterligere én i Tour of Oman har gjort nordmannen til en av de heteste favorittene til vårens klassikerritt.

Den gode starten har overrasket TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

- Det var overraskende bra i Qatar. Det viser den plattformen han har bygd opp. Det er bevisst at han kommer inn i ritt med litt overskudd, istedenfor at han er tung og sliten ved inngangen til rittet. Det er mye god øvelse i å være med å kjempe om seieren i ritt, sier Kaggestad til Nettavisen.

Søndag begynte det franske etapperittet Paris - Nice, der blant annet Kristoff og Lars Petter Nordhaug stilte til start.

LES OGSÅ:Dette blir utfordringen til Kristoff

Kan ta ledertrøyen i fremtiden
Rittet begynte med en prolog rett utenfor den franske hovedstaden, og Kaggestad mener at Kristoff gjorde en god figur med sin 40.-plass.

- Det var et stykke opp til vinneren, selvfølgelig. Sett opp mot de han vil kjempe om seieren med på de neste etappene var det veldig bra. Han har en del igjen på den tekniske biten, men jeg tror han har et stor potensiale på tempo. Hvis han forbedrer seg der kan han vinne prologer i etapperitt og dermed få sykle med ledertrøya på de første etappene, slik Thor Hushovd blant annet har klart i Tour de France, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KAN KOPIERE HUSHOVD: Sykkelekspert Mads Kaggestad mener Alexander Kristoff kan vinne prologen i Tour de France hvis han jobber med teknikken på tempo.

Første etappe i Paris - Nice, som sykles mandag, er én av tre gode muligheter Kristoff har på å ta sin første seier i det franske etapperittet. Etappene på tirsdag og onsdag er også som skapt for nordmannen, mener Kaggestad.

I AKSJON: Sky-rytter Lars Petter Nordhaug.

- Må vise seg frem
Nordhaug er på sin side en ren hjelperytter på det stjernespekkede Sky-laget i Paris - Nice.

Kaggestad tviler sterkt på at han få prøve egne sjanser i etapperittet, men forteller at han må markere seg for å kunne sikre seg en plass på laget under Tour de France i juli.

- Lars Petter blir en ren hjelperytter for kapteinene til Sky-laget. Han kommer ikke til å få lov til å prøve seg på noe. Det er imidlertid viktig for han å markere seg i den rollen som hjelperytter, slik at han blir lagt merke til og kanskje får en plass på Skys lag i Tour de France, sier han.  

LES OGSÅ:  Sykkelekspert: - Derfor var denne rapporten bra

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere