RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mensjov fratatt pallplass i Tour de France

TATT FOR DOPING: Russiske Denis Mentsjov.
TATT FOR DOPING: Russiske Denis Mentsjov. Foto: Damien Meyer (AFP)
Sist oppdatert:
Ny dopingskandale rulles opp.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har lagt ut et dokument på sine hjemmesider som informerer om hvilke ryttere som har blitt utestengt for doping.

Der står overraskende nok navnet til den tidligere russiske proffsyklisten Denis Mensjov.

Her kan du se dokumentet.

I dokumentet står det at Mensjov er utestengt på grunn av ustabile blodverdier som er funnet i blodpasset og at han dermed er utestengt til april 2015.

36-åringen la imidlertid sykkelkarrieren på hyllen midt i sesongen i fjor, angivelig på grunn av en kneskade. Nå viser det seg at Mensjov har vært utestengt siden april 2013, basert på skrivet til UCI, like etter at han annonserte at han ville gi seg som syklist.

Skandalen her er altså at det ikke har kommet frem at rytteren, som har vunnet Vuelta a España to ganger, vunnet Giro d'Italia i 2009 og har en pallplass fra Tour de France, har vært vært tatt i doping.

Det er nå klart at Mensjov mister resultatene sine fra Tour de France 2009, 2010 og 2012. Det er ikke avklart om plasseringen han blir stående «blank» eller om rytterne bak vil bli flyttet opp.  

Hva som vil skje med resultatene i Giro d'Italia og Vuelta a España er ikke avklart.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere