RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst én tour til for Lance

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Lance Armstrong kommer til å sykle Tour de France minst én gang til før han legger opp. Det har han lovet lagets nye sponsor.

Lance Armstrong står utvilsomt svært høyt på enhver liste over tidenes største syklister. Amerikaneren beseiret kreftsykdom før han gjorde comeback og vant Tour de France seks ganger på rad - den sjette seieren kom i fjor sommer.

Det er tidligere meldt at Armstrong ikke vil delta i neste utgave av verdens største ritt. Men disse meldingene kan ha vært forhastet. Mandag fortalte Lance Armstrong at han ikke bestemmer seg før i slutten av april.

Det som imidlertid stemmer, er at han denne sesongen ikke har Tour de France som sitt eneste mål. I 2005 vil amerikaneren først og fremst satse på klassikerne.

- Det er definitivt en avsporing å ikke fokusere på Tour de France helt fra begynnelsen av året, sa 33-åringen ifølge Reuters på pressekonferansen hvor laget hans for første gang ble presentert under navnet til den nye sponsoren Discovery Channel.

- Men det positive med å trene for klassikerne er at du kommer i god nok form til at du slipper å ta igjen andre, la Armstrong til.

I kontrakten med Discovery Channel forplikter Armstrong seg til å sykle Tour de France minst én gang til. Og han er fast bestemt på å leve opp til den forpliktelsen.

- Det kan bli i 2005 eller 2006, men jeg er helt innstilt på å gjøre det. Jeg er ikke den typen som ikke lever opp til en avtale. Jeg har aldri jobbet på den måten og det kommer heller ikke til å skje denne gang, konstaterte Armstrong.

Og for de som eventuelt er usikre: Armstrong satser selvfølgelig på å vinne Tour de France for sjuende gang når han stiller opp neste gang.

Armstrongs lag, som i fjor syklet under navnet US Postal, vant 33 ritt forrige sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere