*Nettavisen* Sport.

Minst én tour til for Lance

Foto: AP/Scanpix

Lance Armstrong kommer til å sykle Tour de France minst én gang til før han legger opp. Det har han lovet lagets nye sponsor.

10.01.05 20:32

Lance Armstrong står utvilsomt svært høyt på enhver liste over tidenes største syklister. Amerikaneren beseiret kreftsykdom før han gjorde comeback og vant Tour de France seks ganger på rad - den sjette seieren kom i fjor sommer.

Det er tidligere meldt at Armstrong ikke vil delta i neste utgave av verdens største ritt. Men disse meldingene kan ha vært forhastet. Mandag fortalte Lance Armstrong at han ikke bestemmer seg før i slutten av april.

Det som imidlertid stemmer, er at han denne sesongen ikke har Tour de France som sitt eneste mål. I 2005 vil amerikaneren først og fremst satse på klassikerne.

- Det er definitivt en avsporing å ikke fokusere på Tour de France helt fra begynnelsen av året, sa 33-åringen ifølge Reuters på pressekonferansen hvor laget hans for første gang ble presentert under navnet til den nye sponsoren Discovery Channel.

- Men det positive med å trene for klassikerne er at du kommer i god nok form til at du slipper å ta igjen andre, la Armstrong til.

I kontrakten med Discovery Channel forplikter Armstrong seg til å sykle Tour de France minst én gang til. Og han er fast bestemt på å leve opp til den forpliktelsen.

- Det kan bli i 2005 eller 2006, men jeg er helt innstilt på å gjøre det. Jeg er ikke den typen som ikke lever opp til en avtale. Jeg har aldri jobbet på den måten og det kommer heller ikke til å skje denne gang, konstaterte Armstrong.

Og for de som eventuelt er usikre: Armstrong satser selvfølgelig på å vinne Tour de France for sjuende gang når han stiller opp neste gang.

Armstrongs lag, som i fjor syklet under navnet US Postal, vant 33 ritt forrige sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.