RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistenkelige blodverdier hos sykkelstjerne

MÅ STÅ OVER: Tsjekkiske Roman Kreuziger får ikke hjulpet Alberto Contador i årets utgave av touren.
MÅ STÅ OVER: Tsjekkiske Roman Kreuziger får ikke hjulpet Alberto Contador i årets utgave av touren. (imago / Geisser / All Over Press)
Sist oppdatert:
Vraket til Tour de France av storlag.

På grunn av mistenkelige blodverdier har sykkellaget Tinkoff-Saxo droppet å ta med Roman Kreuziger til årets Tour de France.

Det svekker sammenlagthåpet til Alberto Contador.

Sykkellaget har selv tatt avgjørelsen om å utelate Kreuziger, da de frykter at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) skal starte etterforskning av den tsjekkiske rytteren.

Blodverdiene som har skapt usikkerhet stammer fra tiden da Kreuziger syklet for Astana. 

- Gyldige årsaker
Tinkoff-Saxo har forklart seg om situasjonen til UCI etter at de ble kjent med situasjonen for ett år siden. De hevder syklistens uskyld.

- Gjennom lagets medisinske apparat og uavhengige undersøkelser er vi overbevist om at Romans blodverdier hadde gyldige medisinske årsaker, annet enn bruk av doping eller andre substanser, skriver laget i en pressemelding.

- Uregelmessighetene ble funnet i hans biologiske pass i 2011 og i 2012. Laget har, i samråd med Roman, bestemt at han ikke skal sykle noen ritt - inkludert Tour de France - før vi vet mer om saken.

Klart svekket
Kreuziger, som endte fjorårets Tour de France på 5.-plass, var ansett for å være en svært sentral figur i laget rundt Tinkoff-kaptein Alberto Contador.

At tsjekkeren ikke blir med i treukersrittet svekker Contadors muligheter til sammenlagtseier.

- Dette er et stort lag for Contador, og for Kreuziger selv, som er god nok til å kunne stått på pallen i Tour de France, sier sykkelkommentator Johan Kaggestad til TV 2.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere