Emilie Moberg håpet på topp ti, men ble nummer 11 i kvinnenes landeveisritt i sykling lørdag.

- Det ble plassen unna målsetninga. Jeg er fornøyd med hvordan jeg kjørte de siste tre kilometerne, men jeg var ikke kald nok de siste 500 meterne, sier en passe fornøyd Emilie Moberg (25) til NTB etter rittet.

- Det ble litt lang vei fram. Jeg gamblet litt på Australia, de hadde som mål å få verdensmesteren, men de var ikke helt der de skulle være da det var tre kilometer igjen. Da måtte jeg bare over på noen av de andre opptrekkslagene og komme meg opp selv. Det kostet nok litt mye, og jeg ble stiv, sier hun.

Med 11.-plassen tok Halden-jenta sin beste plassering i VM-sammenheng. I Richmond i fjor endte hun på 37.-plass.

Dansk gull

Danske Amalie Dideriksen (20) tok overraskende gullet. Hun vant foran Nederlands Kirsten Wild, mens det ble bronse til Finlands Lotta Lepistö.

Dideriksen er tidligere to ganger juniorverdensmester, og i lørdagens spurt var hun sterkest av alle i den 134,5 kilometer lange VM-løypa.

- Dette var helt vilt. Jeg hadde drømt om topp 10, men ikke dette. Dette var helt utrolig, sa den danske 20-åringen.

At Moberg kun hadde to hjelperyttere, var ikke noe haldenseren ønsket å fokusere på etter rittet.

- Nei, heller ikke hun finske eller danske har noe stort lag, så det er mulig å være nesten alene og gjøre det bra likevel, sier Moberg.

Lite lag

Med seg på laget hadde hun Cecilie Gotaas Johnsen og Katrine Aalerud. Moberg hadde ingenting å utsette på sine lagvenninner.

- Jeg fikk masse hjelp underveis av Katrine og Cecilie. De hentet vann og hjalp meg fram i feltet, så jeg er fornøyd med gjennomføringa.

Danmark stilte med tre kvinnelige ryttere, mens Finland hadde fire.

- Hva med varmen?

- Det gikk helt fint. Jeg fikk i meg nok væske og var ikke plaget av varmen.

Heller ikke den lille situasjonen som inntraff 80 meter fra mål, slik at Moberg måtte slutte å trå i noen meter, valgte hun å klage på.

- Nei, det var en italiener som plutselig kom i veien, men det hindret meg ikke så mye, avslutter hun.

Norske Aalerud gjennomførte en fin VM-debut og endte 12 sekunder bak vinneren på 39.-plass. Cecilie Gotaas Johnsen ble nummer 59. Hun hadde 18 sekunder opp til vinneren. (©NTB)