RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Movistar sikret ny Valverde-kontrakt

Den spanske toppsyklisten Alejandro Valverde feiret 3.-plassen i Vuelta a España ved å signere en ny treårskontrakt med Movistar.
Den spanske toppsyklisten Alejandro Valverde feiret 3.-plassen i Vuelta a España ved å signere en ny treårskontrakt med Movistar. Foto: Jaime Reina (Afp)
- Jeg er veldig glad.

Den spanske toppsyklisten Alejandro Valverde feiret 3.-plassen i Vuelta a España ved å signere en ny treårskontrakt med Movistar.

– Jeg er veldig glad. Dette er det begge partene ønsket, uttalte 34-åringen tirsdag.

Det har vært spekulert rundt Valverdes plass i det spanske laget ettersom kapteinen stadig er blitt utfordret av den sterke colombianeren Nairo Quintana. Sistnevnte vant storrittet Giro d'Italia tidligere i år.

Quintana røk tidlig ut av vueltaen etter to heftige krasj. I forkant av det nektet Movistar-ledelsen å kommentere hvem som er lagets hovedrytter. Valverde hadde uansett ingen planer om å bryte det ni år lange samarbeidet med lagleder Eusebio Unzue.

– Dette er familien min, og vi forstår hverandre. Jeg føler meg bedre enn da jeg var 25. Sesongene virker kortere for hvert år, og jeg takler ting bedre, sa Valverde.

– Han er en uerstattelig syklist. Ingen kan beholde den samme konsentrasjonen og vinnerviljen gjennom et helt år. Selv om han har vært i eliten mange år, ser han i realiteten ut som han er i 20-årene. Han er en superrytter, sa Unzue om sin juvel.

Sammenlagtseieren i Vuelta a España i 2009 er høydepunktet i Valverdes karriere så langt. Senere i måneden er han kaptein for det spanske laget på hjemmebane under sykkel-VM. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere