RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå starter jakten på Nibali

TAR OPP JAKTEN: Spanske Alberto Contador.
TAR OPP JAKTEN: Spanske Alberto Contador. Foto: Pete Goding (PA / NTB scanpix)
Alberto Contador er klar for kamp.

Fredag starter den 101. utgaven av Tour de France for alvor. Nå er det sammenlagtfavorittenes tur til å vise seg fram. Vincenzo Nibali er den alle jakter på.

Til nå har spurterne stukket av med det meste av oppmerksomheten. De kan vise seg fram på de neste etappene også – både fredagens 7. etappe mellom Éparnay og Nacy og de to neste er kuperte varianter – men det meste av blitslyset flyttes likevel heretter over på dem som til sjuende og sist skal kjempe om sammenlagtseieren.

I Tour de France er det selvsagt den gule trøya det aller meste handler om.

Dueller

Fjorårsvinner Chris Froome (29) fra Storbritannia var kanskje den største sammenlagtfavoritten, men han forsvant ut etter en rekke velt under onsdagens etappe.

Nå venter mange at det vil bli en kamp om sammenlagtseieren mellom Vincenzo Nibali (29) og Alberto Contador (31).

Nibali er allerede i førersetet i sin gule ledertrøya. Mange av utfordrerne følger på rad og rekke bak ham. Contator er på 19.-plass i sammendraget med 2.37 minutter opp til Nibali. Spanjolen har helt klart en jobb å gjøre.

Øvrige sammenlagtkandidater er ryttere som Tejay van Garderen (25), Alejandro Valverde (34), Jurgen van den Broeck (31), Bauke Mollema (27) og Andrew Talansky (25).

Jurgen van den Broeck er den som er nærmest Nibali av de nevnte etter 6. etappe. Han er 1.45 minutter bak på en 5.-plass.

Her er favorittene:

* Vincenzo Nibali (29), Italia (Astana): Tok sin første etappeseier i Tour de France-sammenheng sist søndag i Sheffield. Har gradvis blitt en bedre og bedre syklist, ikke minst i fjellene. Har vunnet både Vuelta a España og Giro d'Italia. 3.-plass i Tour de France i 2012. Allrounder. Ikke sin styrke på tempoetapper.

* Alberto Contador (31), Spania (Tinkoff-Saxo): Har fem Grand Tours-seirer, to av dem senere fradømt på grunn av doping. Vant Tour de France i 2007 og 2009. Dominerte i fjellene sammen med Froome sist sesong.

* Tejay van Garderen (25), USA (BMC): 5.-plass sammenlagt i Touren i 2012. Klar til å innta podiet denne gangen. I utgangspunktet best på tempoetapper, men også sterk i fjellene.

* Alejandro Valverde (34), Spania (Movistar): Stabiliteten i fjellene er hans styrke. God spurter. Har fire etappeseirer i Touren. Utestengt i to år for doping i mai 2009.

* Jurgen van den Broeck (31), Belgia (Lotto Belisol): 4.-plass i sammendraget både i 2010 og 2012. Måtte bryte i 2011 og 2013.

* Bauke Mollema (27), Nederland (Belkin): Har sin klare styrke i fjellene, selv om han ikke kan karakteriseres som en ren klatrer.

* Andrew Talansky (25), USA (Garmin Sharp): Debuterte med 10.-plass sammenlagt i Tour de France i fjor. Har sin styrke i fjellene. Kjent som en seig rytter som sjelden slipper taket om han øyner suksess. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere