*Nettavisen* Sport.

Nærmere verdens beste

STUTTGART, TYSKLAND, 20070927: Få minutter før starten av temporittet får Knut Anders Fostervold sykkelen sin godkjent til temporittet i sykkel-VM i Stuttgart i Tyskland torsdag.

STUTTGART, TYSKLAND, 20070927: Få minutter før starten av temporittet får Knut Anders Fostervold sykkelen sin godkjent til temporittet i sykkel-VM i Stuttgart i Tyskland torsdag. Foto: (Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)

Tross store problemer med sykkelen kuttet Knut Anders Fostervold avstanden til verdensmesteren på tempo med over ett minutt.

28.09.07 07:47

STUTTGART (Nettavisen): Fembarnsfaren fra Molde startet med sykling i godt voksen alder, men har ettertrykkelig bevist at det aldri er for seint å begynne. Siden han byttet fotballsko ut med temposykkel i 2002, har han stadig nærmet seg verdenseliten.

Og selv om man aldri vil finne nordmannens navn høyt oppe på resultatlistene etter de store internasjonale rittene, spiser han stadig sekunder på verdens beste temporyttere.

- Som forventet
- Det gikk høvelig greit i dag, sier Fostervold etter å ha trillet i mål på tiden 1.00.58,29. Det holdt til en 51. plass.

- Det gikk i grunnen som forventet. Det var tøft og teknisk krevende, men det visste jeg på forhånd. Jeg klarte å holde et veldig bra trøkk på flatene.

- Målet mitt var å komme nærmere de beste enn i fjor, forteller Fostervold.

I Salzburg-VM for ett år siden var 35-åringen 6,40 minutter bak vinneren i mål. I år var differansen opp til verdensmester Fabian Cancellara 5,16 minutter. At han kapper nesten halvannet minutt på den sveitsiske CSC-rytteren er imponerende. Særlig når en tar i betraktning at dagens løype var knalltøff, og at nordmannen ikke fikk godkjent sykkelen før start. Dermed måtte han vri styret, og kjøre i en uvant posisjon.

- Et jævla bra løp
- Vi sjekket UCIs hjemmeside, men det sto ingenting om nye regler der. Det er klart det er lite gunstig å måtte endre posisjonen én time før start, når man har trent i en annen sitteposisjon i ett år, sier moldenseren.

Også landslagssjef Steffen Kjærgård var imponert over "elevens" innsats.

- Et jævla bra løp, utbrøt Kjærgård i målområdet.

- Ja, nå er jeg nærmere gutta som kan kjøre virkelig fort, repliserte Fostervold.

Og bedre skal det bli. Nå retter Fostervold blikket mot neste års OL. Målet er å delta i Beijing-lekene i en alder av nesten 37 år.

- Jeg tenker ikke så mye på OL. Men jeg har sagt jeg vil satse i 2008 også, og alle som driver med sykling vil selvsagt være med i mesterskap, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.