Nederlenderen de Jongh overtar for Bjarne Riis

TAR OVER: Steven de Jongh tar over som sportsdirektør for sykkellaget Tinkoff-Saxo.

TAR OVER: Steven de Jongh tar over som sportsdirektør for sykkellaget Tinkoff-Saxo. Foto: Bryn Lennon

Blir ny sportsdirektør for sykkellaget Tinkoff-Saxo.

Situasjonen i det russisk-danske sykkellaget Tinkoff-Saxo begynner å normalisere seg etter sparkingen av Bjarne Riis. Nå er en ny sportsdirektør på plass.

Nederlenderen Steven de Jongh skal lede gruppen av sportsdirektører i laget. Han går altså inn i den nøkkelrollen Bjarne Riis hadde, før det ble fullt brudd mellom dansken og lageier Oleg Tinkoff.

Dette førte til at Riis først ble utestengt og deretter sagt opp en gang for alle. Ryktene om dette begynte allerede å rulle i forbindelse med klassikeren Milan-Sanremo, der dansken ikke var til stede. Det vakte oppsikt.

Forfremmet
Nå går laget ut med en pressemelding og offentliggjør at de Jongh er ansatt. Det hevdes at nederlenderen blir forfremmet som følge av en ny struktur i lagledelsen, men de Jongh er ingen nykomling i Tinkoff-Saxo, for han har vært med siden 2013, men i en mer underordnet rolle. Nå får han det daglige hovedansvaret.

Nederlenderen skal i tiden framover ivareta den sportslige strategien i laget, og han skal også planlegge DN langsiktige satsingen og bestemme hvilke løp Tinkoff-Saxo-rytterne skal delta i.

Det går også fram av pressemeldingen at administrerende direktør, italieneren Stefano Feltrin, kommer til å få mer innflytelse og spille en langt mer aktiv rolle i lagets sportslige aktiviteter.

De forandringene som er gjort skal i følge Feltrin avspeile den nye visjonen om å tilpasse laget til de moderne utfordringen denne sporten krever. Dette er noe Tinkoff har etterlyst under tiden med Bjarne Riis i førersetet.

Forbedringer nødvendig

– Vi er nødt til å gjøre visse endringer og forbedre oss hele tiden for å beholde plassen som et av topplagene. Det er umulig å stå på stedet hvil og tro vi skal nå de største konkurrentnes nivå, mener Feltrin.

Han forklarer at dette er årsaken til den nye strukturen i laget. Stillingen som såkalt «team manager» er borte. Feltrin sier at Oleg Tinkoff har bestemt at det skal være slik, for «team manageren» representerte den gamle måten å tenke på, og det er ikke godt nok i dagens tøffe sykkelmarked.

Bjarne Riis og lagledelsen i Tinkoff-Sax som Riis en gang var eier av, skal ha kommet fram til en minnelig avtale. Riis gikk av som «team manager» med øyeblikkelig virkning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.