Den andre etappen av årets Tour de France skulle avgjøres opp Cote de La Glacerie og inn til Cherbourg-en-Cotentin.

Lenge så det ut til at et brudd, som blant annet involverte norske Vegard Breen, skulle holde inn. Opp den siste kneika dampet likevel hovedfeltet i vei, og sørget for at bruddet ikke holdt helt inn.

Peter Sagan var klart sterkest i spurten, og vant foran Julian Alaphilippe og Alejandro Valverde.

Se resultatlisten nederst i saken.

LES OGSÅ: - Vondt å treffe asfalten i så stor fart

- Dumme nok til å tro vi kunne vinne

Breen, som var nær ved en etappeseier trillet til slutt i mål et godt stykke bak vinneren. Også de andre norske syklistene havnet langt bak på etappen.

Den norske overraskelsen røper etter løpet at det ikke var tilfeldig at han gikk i brudd på den andre etappen.

- Da løypene ble lagt ut, blinket jeg meg raskt ut denne etappen. Det tok litt tid før de begynte å kjøre bak oss, og da var jo vi dumme nok til å tro at vi hadde mulighet. Vi kjørte ganske hardt der veldig tidlig, og det gikk litt mye krefter i kampen om den klatretrøyen også. Jeg kommer nok til å kjenne denne etappen her i beina noen dager nå, sier Breen til TV 2 etter målgang.

- Nå er det ikke mye saft igjen i beina. Det er helt tomt her. Jeg mangler nok litt erfaring, og kjørte kanskje litt for hardt tidlig i løpet.

26-åringen håper likevel ikke at dette var det siste vi har sett av han i årets tour.

- Målet for laget er å vise oss fram. Jeg hadde nok håpet å sitte igjen med litt mer etter dagen, men det er fremdeles flere muligheter, forsikrer nordmannen.

Overrasket vinner

Sagan var ikke sikker på at han hadde vunnet selv, da han syklet først over mål. I selve spurten var han overlegen, men slovaken var sikker på at det var flere ryttere foran han i løypa.

- Jeg var veldig overrasket over at jeg vant. Jeg trodde det var to syklister til foran. Da jeg kom i mål, snakket alle om at jeg vant, så jeg ble veldig overrasket og glad, sier Sagan om seieren i et TV 2-sendt intervju.

Sagan går også inn i gul trøye etter søndagens etappe.

- Det er første gangen i min karriere. Jeg er veldig stolt av verdensmestertrøyen (som Sagan sykler med red.anm), men er veldig glad for å få sykle i den gule trøyen også.

(Saken fortsetter under bildet.)

Breen i brudd

Allerede fra start av på søndagens etappe gikk Breen i brudd. Fortuneo-Vital Concept-rytteren sikret seg den første innlagte bakkespurten, og tok også poeng på den innlagte spurten.

Med seg i brudd hadde han Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Cesare Benedetti (Bora-Argon 18) og Paul Voss (Bora-Argon 18).

De fire i brudd hadde på det meste over seks minutters ledelse på hovedfeltet.

Så lyst ut

Med 13 kilometer igjen, var det hele 2 minutter og 40 sekunder ned til forfølgerne, og det så veldig lyst ut for utbryterne. Da hadde Benedetti sluppet de tre andre.

- Nå tror jeg dette bruddet holder inn, utbrøt TV 2s Johan Kaggestad i ekstase over tanken på at Vegard Breen kunne kjempe om en etappeseier.

Fem kilometer senere rykket Stuyven på sine bruddkamerater, og både Breen og Voss måtte slippe belgieren.

Bakfra kom også hovedfeltet i en enorm hastighet, og hentet Breen i den siste bakken.

De hentet også Stuyven, og det var favorittene som kunne gjøre opp om seieren. I spurten var Peter Sagan overlegen.

LES OGSÅ: Kristoff-hjelper fortsetter: - Et mirakel

Trøyebytte

Mark Cavendish hadde den gule ledertrøyen etter dag én i årets tour. Dette var første gang briten fikk ikle seg den prestisjetunge trøyen.

Det ble likevel en kortvarig glede for Dimension Data-rytteren. Edvald Boasson Hagens lagkamerat måtte nemlig slippe de beste opp til Cote de La Glacerie.

Dermed tok Sagan over som sammenlagtleder i Tour de France. Sagan tar også over den grønne poengtrøyen.