RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Regjerende Tour de France-vinner Vincenzo Nibali avviser at han har planer om å sykle Giro d'Italia. Hans egen arbeidsgiver ønsker ham likevel på start.
Regjerende Tour de France-vinner Vincenzo Nibali avviser at han har planer om å sykle Giro d'Italia. Hans egen arbeidsgiver ønsker ham likevel på start. Foto: Eric Feferberg (Afp)

Nibali avviser Giro-start

Regjerende Tour de France-vinner Vincenzo Nibali avviser at han har planer om å sykle Giro d'Italia. Hans egen arbeidsgiver ønsker ham likevel på start.

Nibali skal etter planen forsvare fjorårets seier på den franske landeveien i juli og hadde i utgangspunktet ingen planer om å sykle Giro d'Italia. Onsdag meldte imidlertid den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport at planene kan bli endret.

Nibali-kamerat Fabio Aru er i utgangspunktet tiltenkt rollen som kaptein på Astanas lag i Italia, men onsdag måtte han trekke seg fra Giro de Trentino på grunn av et magevirus. Sykdommen gjør det også tvilsomt om Aru kommer til start i årets Giro d'Italia.

Dermed kan fort Astana være i manko av en kaptein.

Ifølge La Gazzetta dello Sport aktualiserer også det at Nibali kommer til start i Giro d'Italia. Italieneren kan risikere å ikke få sykle sommerens Tour de France dersom Astana mister lisensen i forkant av rittet. Dermed kan 30-åringen gjøre lurt i å stille til start i Italia, slik at han i det minste får syklet ett av de store etapperittene denne sesongen.

Nibali bekrefter at Astana-ledelsen ønsker at han stiller til start, men avviser at planene er endret. Foreløpig.

– Det er sant. Martino (Astana-sjef Giuseppe Martinelli) jobber for hardt at jeg skal sykle Giroen også. Men i øyeblikket er ikke det i planene mine, sier han.

Sistnevnte viste for øvrig meget solid form da han gikk solo og vant onsdagens etappe av Giro del Trentino.

Porte har også imponert stort med sammenlagtseier både i Paris-Nice og Catalonia rundt tidligere denne sesongen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere