RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nibali måtte slippe Contador

ANGREP: Alberto Contador prøvde å rykke fra Vincenzo Nibali, men fikk kun noen få sekunder på sammenlagtlederen.
ANGREP: Alberto Contador prøvde å rykke fra Vincenzo Nibali, men fikk kun noen få sekunder på sammenlagtlederen. Foto: Peter Dejong (Ap)
Sist oppdatert:
Mens det ble en fransk etappeseier i Tour de France.

Blel Kadri ble den store helten på den åttende etappen til Gérardmer - La Mauselaine. Den franske AG2R-rytteren gikk i brudd med fire andre ryttere, men rykket fra de andre på vei opp den første kategoriserte stigningen.

I regnværet holdt 27-åringen unna for sammenlagtfavorittene som kom jagende bak.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er helt vilt. Da jeg lå foran tenkte jeg på laget, på å komme først i mål. I dag hadde jeg lyst til å gå i brudd. Jeg visste det ville gå en dag. I dag var dagen. Jeg er kjempefornøyd på vegne av laget, sier en strålende fornøyd Kadri i et TV 2 sendt intervju.

- Den største dagen i Kadris karriere, sier TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VANT: Den franske AG2R-rytteren Blel Kadri vant den åttende etappen i Tour de France.


Sammenlagtleder Vincenzo Nibali holdt bakhjulet til Alberto Contador i den siste stigningen, mens resten av sammenlagtrytterne måtte slippe en etter en oppover i bakken.

Gikk i brudd
Et tidlig brudd med Niki Terpstra (Omega Pharma-Quick Step), Blel Kadri (AG2R), Sylvain Chavanel (IAM), Adrien Petit (Cofidis) og Simon Yates (Orica-GreenEdge) bygget seg opp en solid luke ned til hovedfeltet i løpet av den 161 kilometer lange åttende etappen.

Lørdagens etappe var den første ordentlige testen for klatrerne og sammenlagtkanonene, med to bratte andrekategorier , før den siste klatringen opp til Gérardmer - La Mauselaine til stedet Gérardmer

Syv mil før målgang på Gérardmer - La Mauselaine hadde bruddet over ti minutter ned til et samlet hovedfelt.

Condator angrep
Opp den første andrekategorien på lørdagens etappe stakk Blel Kadri fra resten av bruddet, samtidig som Tinkoff-Saxo-laget dro opp tempoet i hovedfeltet.

Laget til Contador kjørte av flere sammenlagtfavoritter, men mannen i den gule ledertrøya, Vincenzo Nibali, holdt bakhjulet til Alberto Contador.

Mot slutten av den siste stigningen klarte imidlertid Contador å rykket fra sammenlagtlederen, men klarte kun å få et par sekunder i sekken på Nibali.

De øvrige sammenlagtrytterne måtte slippe en etter en oppover i bakken.

Her finner du oppdatert sammenlagtliste.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere