RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Edvald Boasson Hagen håper å kjempe i toppen i Tour of Norway.
Edvald Boasson Hagen håper å kjempe i toppen i Tour of Norway. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Nøkkelen til Boasson Hagens Tour of Norway-suksess ligger på hjemmebane

Edvald Boasson Hagen håper å kjempe om sammenlagtseieren i Tour of Norway. Da må han henge med opp bakkene på hjemmebane i Lillehammer.

Fjorårets annenmann (bak Pieter Weening) peker ut den tredje etappen som avsluttes i Lillehammer som den det er spesielt viktig å henge med i årets utgave av Tour of Norway.

– Jeg håper at jeg skal ha mulighet (til sammenlagtseieren). Lillehammer-etappen vil skille, så jeg håper jeg kan være med. Målet er jo å være med i teten, sier han til NTB.

Dimension Data-rytteren uttalte i januar at klassikerne, Tour de France og VM på hjemmebane er hovedmålene. Han sier det likevel er spesielt å kjøre Tour of Norway, spesielt ettersom flere etappene er som nærmest hjemmebane å regne.

– Det er spesielt å kjøre på hjemmebane, og særlig Lillehammer-etappen hvor det er ekstra gøy å vise seg fram. Nå er det egentlig hjemlige områder overalt, så det er ganske så kjente veier. Jeg gleder meg til å sette i gang, forteller han.

Tour of Norway sykles i gang onsdag og varer fram til søndag.

Den første etappen starter i Hønefoss og avsluttes i Asker, før rytterne skal innom blant annet Eidsvoll, Brumunddal, Hamar, Lillehammer, Lillestrøm, Sarpsborg og Moss før målgang på femte etappe er i Oslo.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere