*Nettavisen* Sport.

Nordhaug imponerte i Amstel Gold Race

IMPONERTE: Det ble bare nesten for Lars Petter Nordhaug. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Michal Kwiatkowski vant.

Verdensmester Michal Kwiatkowski kunne strekke hendene i været etter triumf i sykkelrittet Gold Race søndag.

24-åringen i verdensmestertrøya hadde mest å gi i den spennende spurten i vårklassikeren. De fleste av forhåndsfavorittene var samlet i teten da det hele skulle avgjøres, men det var den spurtsterke polakken som hadde mest å gi.

Antonio Valverde (Movistar) og Michael Matthews (Orica-GreenEdge) fulgte nærmest Kwiatkowski i mål, alle med tiden 6.31.49.

Også Norges eneste deltaker, Sky-rytter Lars-Petter Nordhaug, markerte seg i teten. Få hundre meter før mål lå han i front etter å ha ledet et godt opptrekk. Men nordmannen hadde ikke nok krefter til å være med å kjempe om spurten helt til streken. Til slutt endte han like utenfor en plass blant de ti beste i rittet.

- Det var et ærlig forsøk. Jeg var ikke sterk nok til å følge de tre, fire sterkeste, men jeg var rett bak opp Cauberg. Det er det beste jeg har kjørt opp den bakken noen gang. Nå spurtet jeg om seieren, sa Nordhaug til TV 2.

Flere ryttere forsøkte seg i brudd i løpet av dagen. Til slutt sprakk hovedfeltet opp få kilometer før mål i en bratt stigning, den siste av totalt 34 stigninger i det 258 kilometer lange rittet.

Årets utgave var den 50. av rittet i Nederland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.