RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SUVEREN: Team Sky-kaptein Richie Porte knuste alle konkurrentene sine på den avsluttende bakketempoen og sikret seg sin andre sammenlagtriumf i Paris-Nice.
SUVEREN: Team Sky-kaptein Richie Porte knuste alle konkurrentene sine på den avsluttende bakketempoen og sikret seg sin andre sammenlagtriumf i Paris-Nice. Foto: Lionel Bonaventure (Afp / NTB scanpix)

Nordhaug-kompis vant storritt

Sist oppdatert:
Avgjorde Paris-Nice med mektig tempo.

Richie Porte kapret både seieren på siste etappe og den gule trøya i Paris-Nice etter en dramatisk søndag. Lagkameraten Lars Petter Nordhaug ble beste nordmann i rittet.

Franske Tony Gallopin hadde 36 sekunders forsprang på Porte, men kom i mål drøye minuttet for sent. Dermed ble det australsk seier både på siste etappe og i rittet.

- Jeg var litt nervøs før start, etter at jeg kastet bort tid med en unødvendig velt lørdag. Jeg hadde litt for lite luft i dekkene. Nå føles det veldig bra. Dette er ett av de ikoniske rittene, og det er fantastisk å vinne det, sa Porte ifølge cyclingnews.

Porte syklet inn til seier på den avsluttende tempoetappen, hele 13 sekunder foran Simon Spilak.

Gallopin kjempet i regnet på den 9,6 kilometer lange etappen, men klarte ikke å holde unna for tempospesialisten Porte.

Polske Michal Kwiatkowski og Spilak ble nummer to og tre i rittet sammenlagt. Gallopin måtte ta til takke med 6.-plass.

Nordhaug, som kom på 63.-plass i rittet, ble nummer 92 på etappen. Han har gjort en god jobb for Porte tidligere i rittet.

Alexander Kristoff var i mål 1.48 bak Porte på 35.-plass. Nordmannen ble nummer 84 i sammendraget, nesten 52 minutter bak.

Kristoff vant første etappe av rittet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere