RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordhaug mistet Arctic Race-ledelsen

Lars Petter Nordhaug (Belkin Pro Cycling) mistet teten på vei opp Kvænangsfjellet under tredje etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway lørdag. Simon Spilak (f.h.) vant etappen foran Steven Kruijswijk.
Lars Petter Nordhaug (Belkin Pro Cycling) mistet teten på vei opp Kvænangsfjellet under tredje etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway lørdag. Simon Spilak (f.h.) vant etappen foran Steven Kruijswijk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Katjusja-rytter Simon Spilak vant den 3. etappen i Arctic Race of Norway lørdag.

Lars Petter Nordhaug tapte mye tid og mistet sammenlagtledelsen i rittet.

Spilak og nederlenderen Steven Kruijswijk stakk fra hovedfeltet i den siste stigningen og holdt unna for feltet til mål. Duoen kom 15 sekunder foran resten av rytterne.

Lars Petter Nordhaug hadde ledelsen i sammendraget før etappen, men slet opp den siste bakken. Han greide så vidt å henge med hovedfeltet inn til mål. Han mistet ledelsen til lagkamerat Kruijswijk med åtte sekunder. Nordhaug ble nummer 38 på etappen.

- Jeg hadde ikke en sjanse i dag. Jeg prøvde å følge Spilak da han gikk, men jeg har hatt vondt i kneet et par dager nå. Det hemmet meg ganske mye i dag, sa Nordhaug til TV 2 etter etappen.

Kristoff imponerte

Alexander Kristoff vant fredagens etappe. Lørdag viste den sterke spurteren at han har beholdt formen fra Tour de France ved å ta en ny sterk plassering, denne gang 4.-plass. Det hadde få ventet på forhånd.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle henge med, men da jeg fikk høre at det var en del motvind fikk jeg troen, sa Kristoff.

Med fjerdeplassen tok han et solid grep i kampen om poengtrøya i rittet. Samtidig vant hans lagkamerat etappen. Så langt har rittet i Nord-Norge vært en stor suksess for det russiske laget.

- Planen var at vi skulle kjøre for Spilak i dag, i tillegg til at jeg skulle prøve å henge med. Det gikk 100 prosent etter planen, sa den nye sykkelhelten.

Ny seier?

På søndagens avsluttende etappe i Tromsø, er Kristoff igjen en av favorittene. Etappen har en bakke like før mål, men det skal være overkommelig for Stavanger-gutten å henge med over toppen.

Den fjerde og siste etappen i Arctic Race er på 165 kilometer. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere