RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordhaug vil gå for topplassering

NY SJANSE: Lars Petter Nordhaug har en ny sjanse til å vise tenner mot verdenseliten søndag.
NY SJANSE: Lars Petter Nordhaug har en ny sjanse til å vise tenner mot verdenseliten søndag. Foto: imago / All Over Press
Sist oppdatert:
Men rollen som hjelperytter har høyest prioritet.

Lars Petter Nordhaug håper han skal kunne være med å kjempe i teten i manndomsprøven Liege-Bastogne-Liege søndag. Likevel må han belage seg på å kjøre som delvis hjelperytter.

- Det er Bauke Mollema som er kapteinen vår, og det er han vi skal kjøre for. Jeg er en av dem på laget som ligger rett bak Mollema. Det betyr at jeg selvsagt må hjelpe ham, men det kan også hende at jeg kan kjøre for et godt resultat for meg, litt avhengig av hvordan dette rittet utvikler seg, sier Lars Petter Nordhaug til NTB.

- Dette er den hardeste og tøffeste av alle vårklassikerne. Det er en virkelig manndomsprøve vi skal gjennom. I løpet av de siste 100 kilometerne skal vi forsere cirka 4300 høydemeter. Det koster, slår Nordhaug fast.

Han kjørte inn til brukbare plasseringer både i Amstel Gold Race sist søndag og i Fleche Wallonne onsdag. De siste dagene har han brukt til å samle overskudd.

Passer bra
Liege-Bastogne-Liege er en helt annen type ritt enn de tradisjonelle vårklassikerne med Paris-Roubaix i spissen.

- Hovedmålet mitt i våres er denne uken vi er i ferd med å avslutte nå, og jeg skal ikke legge skjul på at Liege-Bastogne-Liege er et ritt som passer meg mye bedre enn de vårklassikerne der brosteinspartiene er avgjørende, sier Nordhaug.

Han har trent mange timer hver dag siden Fleche Wallonne, for det er viktig å holde motoren i gang, men treningen har også blitt lagt opp slik at han har fått samlet nødvendig overskudd.

- Jeg føler meg bra og håper det skal være mulig å sitte med langt framme mot slutten av søndagens ritt. Da kan jeg få en sjanse til å kjøre inn til en bra plassering, forteller han.

Solid jobb
Lars Petter Nordhaug sier til NTB at han selvsagt hadde håpet å kjøre inn til noen bedre resultater i løpet av våren, men på den annen side mener han at han har gjort en solid og god jobb for laget.

- Vi har kjørt for Bauke Mollema, og jeg mener absolutt at jeg har gjort jobben min i forhold til det, sier han.

- Hva skjer etter søndagens ritt?

-Da reiser jeg direkte til Sveits for å kjøre Romandiet Rundt. Deretter blir Tour of Norway et stort ritt for meg i mai, men først og fremst satser laget mitt (Belkin) på å kjøre for at Bauke Mollema skal få en plass på seierspallen søndag. Jeg satser personlig også på å få en god plassering.

- Hva med Tour de France?

- Foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelser med tanke på hvem som kjører der. Dersom jeg blir en av dem som får sjansen for laget mitt, blir jeg kjørende som ren hjelperytter. Alternativet er at jeg kjører en del mindre ritt, der jeg vil få sjansen til å kjøre mer for min egen sjanse, men hva det blir til er ikke bestemt. Den avgjørelsen må jeg vente på, sier Lars Petter Nordhaug. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere