RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ÉN AV TO: Lars Petter Nordhaug får ikke sykle Tour de France i år. Dermed blir Alexander Kristoff eneste norske deltaker på de franske veiene.
ÉN AV TO: Lars Petter Nordhaug får ikke sykle Tour de France i år. Dermed blir Alexander Kristoff eneste norske deltaker på de franske veiene. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Nordhaug vraket fra Tour de France

Sist oppdatert:
Belkin sykler treukersrittet uten nordmannen.

Lars Petter Nordhaug hadde et håp om å bli inkludert i Belkins tropp på ni ryttere til sommerns store sykkelhøydepunkt.

Onsdag kom den nedslående beskjeden for norske sykkelfans.

Nordhaug er ikke med på listen over navn som skal hjelpe kaptein Bauke Mollema i Tour de France.

Nederlandske Mollema får med seg landsmennene Laurens ten Dam og Steven Kruijswijk som sine nærmeste hjelpere.

Belkin er et nederlandskbasert profflag, og har valgt å kun ta med syklister fra Nederland og Belgia til treukersrittet.

En skuffet Nordhaug sier til procycling.no at han har på følelsen at lagledelsen har hatt en plan om et slikt laguttak lenge.

- Det er det som gnager meg litt. Jeg føler de har hatt en plan om å sende et «nederlandsk» lag i hele år, men de har ikke informert meg om det. Det kunne de fint ha gjort, for da hadde jeg lagt opp sesongen litt annerledes. Jeg mener fortsatt at jeg er god nok for dette laget, men nå får jeg konsentrere meg om fellesstarten i NM i stedet, sier Nordhaug.

- Vil gjenskape fjoråret
Bauke Mollema endte på sjetteplass i touren i fjor, mens Laurens ten Dam fulgte opp med 13.-plass. Det skjedde med Lars Petter Nordhaug som en av hjelperytterne, men noen gjentakelse blir det altså ikke i år.

- Vi ønsker å gjenskape de gode prestasjonene våre fra i fjor. Bauke er lederen vår. Laurens har en lignende rolle som han hadde i fjor. Vi kommer til å beskytte ham, slik at han kan spare energi til å hjelpe Bauke i fjellene. Hvis det setter ham i en god posisjon sammenlagt, så kommer vi ikke til å ofre ham. Touren er lang og mange ting kan skje, inkludert med Bauke, sier sportsdirektør Nico Verhoeven til lagets nettsted.

Lars Petter Nordhaug er inne i sitt siste kontraktsår med Belkin. Laget mister også hovedsponoren etter denne sesongen, og trenger en erstatter for å fortsette satsingen.

Ni fra to land
Belkin stiller med Mollema, ten Dam, Kruijswijk, Tom Leezer, Bram Tankink, Lars Boom, Stef Clement, Sep Vanmarcke og Maarten Wynants når Tour de France i år starter opp i England.

Den første av tre etapper på sykles fra Leeds til Harrogate lørdag 5. juli. To dager senere sykler feltet i mål i London etter oppstart i Cambridge.

Første etappe i Frankrike går på den andre siden av Den engelske kanal tirsdag 8. juli.

Tour de France skal også snarturer innom Belgia og Spania før man som vanlig avslutter på Champs-Élysées i Paris. Siste etappe sykles søndag 27. juli.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere