RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TYNNERE REKKER: Belkin-laget må sykle tour de France uten klatrespesialisten Robert Gesink. Dermed kan Lars Petter Nordhaug (til venstre) være mer aktuell som hjelperytter for Bauke Mollema (til høyre).
TYNNERE REKKER: Belkin-laget må sykle tour de France uten klatrespesialisten Robert Gesink. Dermed kan Lars Petter Nordhaug (til venstre) være mer aktuell som hjelperytter for Bauke Mollema (til høyre). Foto: Bas Czerwinski (Afp / NTB scanpix)

Nordhaugs kaptein mister Tour de France

Sist oppdatert:
Økt sjanse for en plass på laget for nordmannen.

Belkin-profilen Robert Gesink er uaktuell for laget i sommerens Tour de France, melder flere nederlandske medier tirsdag.

Gesink har slitt med uregelmessig hjerterytme og var gjennom en operasjon i mai.

Belkin skal i stedet la 28-åringen kjøre seg i form under Polen rundt, og heller satse på ham i Vuelta a España i august og september.

Nederlenderen har hatt et håp om å bli klar til Tour de France, der han blant annet har fullført på en femteplass sammenlagt tidligere, men har i  samråd med laget besluttet at den franske treukersrittet kommer for tidlig.

- Jeg er veldig glad for å ha lagt denne usikre perioden bak meg. Jeg har jobbet hardt for å komme meg tilbake. Tour de France var en mulighet, men det er et faktum at perioden både før og etter inngrepet har vært utrolig tøff, uttaler Gesink ifølge procycling.no.

Forfallet fra lagets antatt sterkeste kort gjør Lars Petter Nordhaugs sjanse til å delta i Frankrike større.

Uten Gesink blir Bauke Mollema trolig den klare eneren Belkin skal satse på i sammendraget.

Hvert lag kan stille med ny ryttere i Tour de France. Rittet starter i år med tre etapper i England, og innledes med 142 kilometer mellom Leeds og Harrogate 5. juli. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere