*Nettavisen* Sport.

Norsk amatør tukter Cavendish

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Alexander Kristoff overtok den grønne spurttrøyen i Tour of Ireland.

22.08.09 22:08

Mark Cavendish spurtet inn til seier på den andre etappen av sykkelrittet Tour of Ireland lørdag, og tok dermed sin 21. seier for sesongen. Briten, som imponerte stort under Tour de France tidligere i år, vant etappen foran belgiske Michael van Staeyen og australske Stuart O'Grady.

- Dette var en lagseier, som det alltid er. En på laget passerer målstreken med armene over hodet, men det er en triumf for oss alle, og nå kan vi nyte et glass vin til middagen, sier Cavendish ifølge Reuters.

- Jeg har vært syk de siste ukene, men jeg fortsetter å konkurrere. Neste oppgave er Tour of Missouri, så venter VM, og deretter sykler jeg Paris-Tours, sier briten.

Nordmann i poengtrøyen
Sett med norske øyne var det imidlertid mest oppsiktsvekkende at 22 år gamle Alexander Kristoff kapret den grønne poengtrøyen på lørdagens etappe.

Joker-Bianchi-rytteren har så langt fått med seg 18 spurtpoeng på to av de tre etappene av rittet, og ligger med det tre poeng foran Mark Cavendish og Russell Downing.

- Veldig kult å ha den grønne trøya. Nå satser jeg på å beholde den også etter søndagens siste etappe, sier Kristoff til Aftenbladet.no.

Kristoff ble nummer fire på lørdagens etappe.

Armstrong nummer 20
Lance Armstrong kjørte i mål sammen med hovedfeltet og var nummer 74 over målstreken. Den amerikanske superstjernen ligger som nummer 20 totalt i rittet, men tror ikke at han har muligheter til å vinne konkurransen sammenlagt.

- Avslutningsetappen er knallhard, med mye klatring. Det er en av de få tingene jeg husker fra sist gang jeg syklet i Irland i 1992, sier Armstrong ifølge Reuters.

- Om det begynner å regne, og været blir dårlig, så kan det bli en tøff dag på jobben. Jeg skal prøve å holde meg oppe med teten, men det blir ikke lett, sier han.

Britisk i ledelsen
Britiske Russel Downing leder rittet sammenlagt etter to etapper. Han ligger 26 sekunder foran Armstrong, og solide 2 minutter foran Cavendish i sammendraget.

Tour of Ireland avsluttes søndag med en 185 kilometer lang etappe.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.