RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Norsk interesse i CSC

Sist oppdatert:
To norske firmaer skal være interesserte i å kjøpe seg inn i CSC.

Bjarne Riis råder over en av sykkelsportens største og mest handlekraftige sponsorer, som årlig spytter inn omkring 100 millioner kroner i det danske profflaget. Men nå kan det være ytterlige kapital på vei inn. Norsk kapital.

I ølge Dansk Radio er det fotballagent Rune Hauge som står bak det hele. De to firmaene det dreier seg om skal være av internasjonalt kaliber.

En av formålene skal visstnok være at firmaene vil være med på å bygge ut CSC fra å være et dansk profflag til å bli et skandinavisk lag.

Bygge videre

Riis var lite snakkesalig da DR tok kontakt søndag.

- Vi har fått noen kontakter, men det har vi også fått tidligere, var hans korte kommentar.

I går meldte TV2 Nettavisen at Riis hadde fått norske henvendelser for å danne et skandinavisk protour-lag fra nettopp Rune Hauge. Men da virket det som om det var størst interesse for å danne et helt nytt nordisk profflag.

Nå kan det virke som de norske investorene ønsker å utnytte CSCs rutine og sportslige suksess og bygge ut laget til å få en skandinavisk profil.

Det tror TV2s sykkelekspert Johan Kaggestad er en god idé.

- Hadde jeg hatt masse penger ville jeg gått inn i CSC. De er allerede etablert som lag og har mange gode ryttere, sier Kaggestad.

- Positiv med nordisk lag

Norges eneste utøver i årets Tour de France, Thor Hushovd, kunne godt tenke seg å sykle for et skandinavisk profflag.

- Det er veldig positivt at norske bedrifter vil sponse et profflag. Jeg kunne tenkt meg å sykle for et nordisk lag, sier Hushovd til TV2.

Også svenskene Magnus Bäckstedt og Tomas Lövkvist, fra henholdsvis Liquigas og Francaise Des Jeux, stiller seg bak planene.

- I tillegg kunne et slikt lag hjelpe på interessen i Sverige også, sier Lövkvist til TV2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere