*Nettavisen* Sport.

Norsk sensasjon i Tour of Norway

OVERRASKET: Andreas Vangstad tok en sensasjonell seier på den avsluttende etappen av Tour of Norway. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Andreas Vangstad avsluttet med seier.

24.05.15 15:53

Andreas Vangstad, som kjører for Team Sparebanken Sør, avsluttet med en sensasjonell seier på den siste etappen i Tour of Norway søndag.

Den unge nordmannen gikk i utbrudd alene mot slutten og kom inn på Eggemoen i ensom majestet og slo Fredrik Galta, som sto for en like stor overraskelse, med 11 sekunder. At de to forholdsvis ukjente norske rytterne skulle ta de to beste plassene på den siste etappen i «den norske turen» søndag var nærmest utrolig og ga svært høye odds.

Dansken Jesper Hansen beholdt ledelsen i sammendraget og vant totalt, selv om Tinkoff-Saxo-rytteren ikke var helt i teten på den siste etappen. Han hadde 47 sekunder til gode på Edvald Boasson Hagen.

Alexander Kristoff tok seieren på de to første etappene i Tour of Norway i år. Han endte på tredjeplass søndag og vant spurten i hovedfeltet, og det gjorde at han stakk av med den grønne poengtrøya.

De to unge nordmennene Vangstad og Coop Østerhus' Fredrik Galta tok fjerde- og femteplassen i sammendraget. Det forteller om sterk og solid sykling og innsats, ikke bare på den siste etappen søndag, men gjennom hele Tour of Norway. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.