Norsk skuffelse: - Jeg var så stiv. Jeg ble igjen i bunn av bakken

STIVNET: Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff stivnet da det gjaldt som mest.

STIVNET: Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff stivnet da det gjaldt som mest. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Greg van Avermaet sterkest i spurten.

17.07.15 17:48

Det var håp om norsk seier i Tour de France, fredag. Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff satt langt framme i feltet da rytterne smalt inn i den avgjørende bakken 500 meter fra mål.

Dessverre for de norske, viste bakken seg å bli for hard for våre menn, og begge to stivnet fra en topp-plassering.

I stedet var det BMCs Greg van Avermaet som var sterkest. Han vant foran Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) og Jan Bakelants (AG2R)

Seieren er van Avermaets første etappeseier i Tour de France noen gang.

Boasson Hagen ble til slutt nummer 31, 37 sekunder bak vinneren. Kristoff endte på 35. plass, 45 sekunder bak van Avermaet.

- Hadde ikke sprut
Begge de to norske rytterne var skuffet etter etappen.

- Det var hardt. Det var sinnsykt bratt og sinnsykt varmt. Jeg var litt dehydrert og hadde ikke krefter. Laget kjørte sterkt, men jeg hadde ikke sprut i beina. Jeg blei igjen i bunn av bakken, sier Boasson Hagen til TV 2 etter etappen.

Også Kristoff stivnet i bakken.

- Jeg kjente meg litt rar, og hadde ikke helt beina til å vinne. Jeg stivna så til de grader, så det var ikke mulig å vinne, forklarer Kristoff til TV 2.

Grønne Sagan
Med fredagens andreplass tok Peter Sagan et stort steg i retning av seier i poengkonkurransen.

Sagan ledet konkurransen med to poeng ned til Andre Greipel før den 13. etappen. På den innlagte spurten tok Greipel tre poeng mer enn Sagan, og ledet en stund konkurransen med ett poen.

Men Tinkoff-rytter Sagan er spesialist på å sikre seg grønn trøye i Tour de France. Med andreplass på etappen sikret han seg 25 poeng i spurtekonkurransen. Han leder dermed med 24 poeng ned til Greipel før den man går inn mot den siste uken.

Vi fulgte etappen live her.

Brudd
Mange spådde på forhånd at den 13. etappen i årets Tour de France ville være en dag hvor et brudd skulle gå inn.

Dagen etter Pyreneene er en dag hvor flere lag ønsker å samle krefter, og det var usikkert om feltet ville bruke sine hjelperyttere for å hente et eventuelt brudd.

Slik ble det ikke. De seks rytterne Alexandre Geinez (FDJ), Cyril Gautier (Europcar), Nathan Haas (Cannondale-Garmin), Thomas de Gendt (Lotto Soudal), Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) og Pierre-Luc Perichon (Bretagne-Seche) kom seg i et brudd allerede etter én kilometer av etappen.

Hardt kjør fra blant annet Giant-Alpecin og Tinkoff-Saxo gjorde likevel at bruddet aldri hadde mer enn fire minutters forsprang. Dermed fikk man kjørt inn bruddet før avslutningen på etappen.

Se resultatlisten her.

Ekstrem varme
En etappe som egentlig gikk ganske rolig for seg, og hvor man kunne forventet at alle syklistene skulle sitte med omtrent hele veien inn, ble mye hardere enn først antatt.

Det var nemlig en ekstrem varme under fredagens etappe. Opp mot 40 grader gjorde at rytterne måtte ise seg ned og jobbe for å holde kroppstemperaturen nede under hele etappen.

Et småkuppert terreng på siste halvdel av etappen gjorde også sitt for å slite ut rytterne.

Det ble ingen endringer på sammenlagtlisten etter fredagens etappe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.