RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VANT: Alexander Kristoff vant fredagens etappe i Oman rundt. Her fra Tour des Fjords.
VANT: Alexander Kristoff vant fredagens etappe i Oman rundt. Her fra Tour des Fjords. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Ny Kristoff-seier i Oman

Sist oppdatert:
Alexander Kristoff stakk av med seieren da det ble massespurt i fredagens etappe av Oman rundt.

– Jeg mistet teten i den siste bakken, men lagkameratene mine hjalp meg tilbake i front. De gjorde en fantastisk jobb. Det er kult å vinne på en slik måte. Dette var en skikkelig laginnsats, sier Kristoff etter etappeseieren.

Den norske 29-åringen vant spurten foran blant andre Sonny Colbrelli og Greg Van Avermaet etter at hovedfeltet hentet inn den temposterke duoen Jakob Fuglsang og Stefan Kueng i avslutningen av det som var karakterisert som en kupert etappe.

Den 118 kilometer lange etappen gikk fra Yiti (Jebel Sifah) til Turismedepartementet og inneholdt flere tøffe stigninger. Kristoff viste at han også kan klatre og overrasket ved å henge med helt opp til målstreken.

Stein Ørn, Kristoffs trener, uttaler til Procycling.no at han ble positivt overrasket over prestasjonen.

– Vi har jobbet ganske mye med dette. Styrkeøktene har vart langt inn i sesongen i år, og målet har vært å forsterke en del svakheter – men også å utnytte en del styrker. Å få en så positiv tilbakemelding som vi får nå, det viser jo at det virker. Og nei, det er ikke det aller sterkeste startfeltet borte i Oman. Men Tom Boonen er med, og han orker ikke henge med over bakkene. Fjorårets olympiske mester, Greg Van Avermaet, er også med, så det gir en viss indikasjon, sier Ørn.

Med etappeseieren tok Kristoff tilbake poengtrøya fra Ben Hermans. Den belgiske BMC-rytteren beholder imidlertid sammenlagtledelsen.

Det var Kristoffs tredje seier denne sesongen og hans sjette i Oman rundt totalt. 29-åringen vant også åpningsetappen i rittet tirsdag.Tidligere denne måneden vant Kristoff 2. etappe av det franske rittet Etoile de Bessèges.

Etapperittet avsluttes søndag.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere