RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny seier til Hushovd

Foto: Gonzalo Fuentes (Reuters/Scanpix)
Norsk sykkelsport går så det suser.

Tirsdag gikk Edvald Boasson Hagen til topps i åttedagersrittet Eneco Tour, også kalt Benelux rundt. To dager senere vant Thor Hushovd den fjerde etappen av Tour de Poitou.

Grimstads store sykkelsønn overrasket konkurrentene, som ventet at Hushovd skulle forsøke å ta seieren på oppløpet. 31-åringen satte i stedet inn det avgjørende støtet ti kilometer før mål og krysset mållinjen i ensom majestet.

Fire sekunder bak ham kom franskmenneneJimmy Engoulvent og Christophe Le Meyel.

- Ja, i dag kom jeg faktisk alene til mål. 10 km før mål støtet jeg med to andre, og så gikk jeg solo de siste fire km. Jeg vant med god margin. Det føltes godt å vinne, og ikke minst å komme alene til mål, sier en svært fornøyd Hushovd til Syklingens Verden.

Hushovd har tidligere i 2009 vunnet den tredje etappen av Tour of California, den første og sjette etappen i Volta a Catalunya, sjette etappe i Tour de France og éndagsrittene Omloop Het Nieuwsblad og Na Tour Broker Criterium. I tillegg vant han poengkonkurransen i Tour de France.

Tour de Poitou avsluttes med fredagens 186,9 kilometer lange etappe fra Atlanserve til Poitieres. Gustav Larsson fra Sverige leder rittet foran Hushovds lagkamerat Brett Lancaster.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere