RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny sykkel = nytt vidunder

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Thor Hushovd overrasket seg selv i tempodebuten.

California sto på hodet i natt, da de aller fleste storhetene i sykkelverdenen tok prologen fatt under Tour of California.

Lance Armstrong var der, Fabian Cancellara var der, Tom Boonen var der, Mark Cavendish var der, Levi Leipheimer var der, Ivan Basso var der og Thor Hushovd var der. De var der hele gjengen, kort fortalt.

Etter den ene halvdelen av det nye Cervélo Test Teamet herjet Tour of Qatar i forrige, var det Thor & Co. som skulle markedsføre seg denne gangen.

- Vi hadde fem ryttere blant de 30 første, så det var flere av oss som kjørte fort, sier Thor Hushovd til Nettavisen fra massasjebenken i Sacramento.

Sekunder bak Cancellara
Lagkamerat Edward King ble nummer 30, Brett Lancaster 27, Dominique Rollin 24 og Hayden Roulston 17. Men det var lagkaptein Hushovd som tråkket best på den 3,9 kilometer lange prologen.

Femteplass foran blant andre George Hincapie, Tom Boonen og Lance Armstrong, var i overkant av det Grimstad-gutten selv hadde forventet.

- Jeg hadde ikke forberedt meg noe spesielt før løpet, men jeg følte meg sterk og kunne gi på. Det var en prolog jeg normalt kan vinne, om jeg er i kanonslag. Men jeg var bare noen få sekunder bak Fabien Cancellara, påpeker han.

Stjernedueller i februar
Nøyaktig 3,1 sekunder skilte det mellom de to. På plassene mellom snek sterke ryttere som hjemmefavoritten Levi Leipheimer, David Zabriskie og Michael Rodgers seg.

- Nesten som Tour de France, dette her. Allerede i februar?

- Ja, det er helt sikkert. Det er mange av de beste rytterne i verden som er her.

- Skjønner godt at CSC likte den
Med den sterke sesongdebuten besto også den sagnomsuste temposykkelen til Cervélo testen med glans. Kurt Asle Arvesen i Team CSC Saxo Bank, som benyttet sykkelen tidligere, har levert fra seg mangt et godord om den kanadiske sykkelprodusenten.

Hushovd var ikke snau med superlativene han, heller:

- Syklene er veldig bra og temposykkelen er kanskje i en egen klasse. Den går bare rett fram! Jeg skjønner godt at CSC-gjengen har skrytt av den, sier Hushovd.

Tour of California ruller videre natt til mandag med første etappe fra Davis til Santa Rosa.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere