RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny vri på Tour de France i 2016

NORMANDIE: Startpunktet for Tour de France i 2016 er klart.
NORMANDIE: Startpunktet for Tour de France i 2016 er klart. Foto: Jacky Naegelen (Reuters / NTB scanpix)
Sjekk hvor etappeløpet starter det året.

Tour de France kommer til å starte ved det kjente slottet Mont St. Michelle på Normandie-kysten i 2016, melder arrangøren.

Det blir første gangen verdens største sykkelløp starter fra den vestre delen av Frankrike siden 2011. Den gangen gikk starten i Vendee-regionen.

Om halvannet år kommer første etappe til å ta rytterne fra ikoniske Mont St. Michel til Utah Beach, hvor det ble utkjempet voldsomme kamper på D-dagen i 1944, da de allierte gikk i land for å starte på avslutningen av annen verdenskrig.

Den første etappen i 2016 vil bli på 188 kilometer. Det blir en helt flat etappe som skulle passe glimrende for Alexander Kristoff, hvis han stiller i Touren om halvannet år.

Annen etappe i 2016 er planlagt fra St. Lo til Cherbourg. Den er på 182 kilometer. Det er også klart at tredje etappe vil starte i Granville, men det er ikke kjent hvor målgangen på denne etappen vil ligge.

Hele løypa og programmet for Touren i 2016 vil bli offentliggjort på en pressekonferanse i oktober neste år.

I 2015 skal Tour de France starte i Utrecht i Nederland. Det blir fjerde gangen på seks år at Touren starter utenfor Frankrikes grenser. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere