*Nettavisen* Sport.

Nye kokainanklager mot Boonen

Foto: AFP/Scanpix

Belgisk avis melder at Thor Hushovds erkerival er kokaintatt.

10.06.08 09:52

Tom Boonen - også kjent som «Tornado-Tom» og belgisk syklings wonderboy - skal ha testet positivt for bruk av kokain.

Testen var lagt utenfor konkurranse og ble ifølge den belgiske avisen Het Laatste Nieuws avlagt tre dager før Belgia Rundt i mai.

Boonen var sett på en av Thor Hushovds hovedutfordrere til den grønne poengtrøyen under sommerens Tour de France. Det er foreløpig ukjent om rytteren kan stille til start i rittet etter dopavsløringen.

Skandaler i kø
Den siste perioden har heller ikke vært lystig for proffsyklisten.

Ikke bare fikk han sitt eget hus, sin fars og sin kjærestes hus gjennomsøkt av politiet - som også skal ha kommet over kokain under søket.

Hendelsen nører også opp i et annet rykte, som sier at en annen belgisk sykkelrytter, Tom Vanoppen, ble tatt med kokain som også skal kunne spores tilbake til Boonen.

I forrige uke mistet superrytteren lappen etter å ha blitt fersket i 180 kilometer i timen i en 90-sone. Het Laatste Nieuws skriver ifølge cylclingnews.com at Boonen hadde 1.0 i promille på sin villmannsferd nedover de belgiske motorveier.

Ikke bekreftet av UCI
Også tidligere har belgieren mistet lappen for en kortere periode for råkjøring.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har foreløpig ikke bekreftet opplysningene til den belgiske avisen. Het Laatste Nieuws oppgir to ulike juridiske kilder, flamske myndigheter og antidopingbyrået WADA som sine kilder.

PS! Thor Hushovd fortsetter ufortrødent arbeidet med å spisse formen foran en ny utgave av Tour de France i ettermiddag. Da skal han forsøke å forsvare den gule ledertrøyen under det franske rittet Dauphiné Libéré.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.