RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt dopingsjokk for Phonak

Santiago Perez vinner etappe under Spania Rundt i 2004.
Santiago Perez vinner etappe under Spania Rundt i 2004. Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Spanske Santiago Perez har avlagt en blodprøve som viser at han har mottatt ulovlige blodoverføringer. Dermed er tre profilerte Phonak-ryttere tatt for doping på under fire måneder.

- Nyhetene jeg har fått tyder på at de har oppdaget uregelmessigheter i blodet mitt som en følge av at jeg skal ha mottatt blodoverføringer fra en annen person, sier Perez i en uttalelse til nettsiden todociclismo.com.

- Uskyldig
Perez, som syklet inn til en overraskende andreplass i årets utgave av Spania Rundt, nekter imidlertid for å ha gjort noe galt, og stiller seg tvilende til testprosedyrene som benyttes til å avdekke bloddoping.

- Alt jeg kan si er at jeg ikke har mottatt noen form for blodoverføring. Jeg aner ikke hva de snakker om, og jeg er virkelig sjokkert over nyhetene og over det internasjonale sykkelforbundet (UIC) sin oppførselen.

- Jeg mottok et veldig forvirrende og selvmotsigende skriv fra UCI, som opplyste om testresultatene. Jeg er sikker på at sannheten snart vil bli kjent, og at ingenting av det de anklager meg for er sant.

Lagkamerat med Hamilton
24-åringen opplyser at testen er analysert i Lausanne i Sveits tidligere denne måneden, og at B-prøven ble sjekket denne uken.

Perez er lagkamerat med amerikanske Tyler Hamilton, som testet positivt for blodtransfusjoner både etter å ha vunnet temporittet i Aten-OL og underveis i Spania Rundt.

Amerikaneren fikk imidlertid beholde OL-gullet som en følge av at B-prøven som ble tatt i Aten var blitt ødelagt under nedfrysingen.

Hamilton er suspendert fra Phonak mens etterforskningen pågår. Også den sveitsiske Phonak-rytteren Oscar Camenzind er utestengt for doping. Han testet positivt på EPO like før Aten-OL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere