RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
EN AV FAVORITTENE: Chris Froome.
EN AV FAVORITTENE: Chris Froome. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Offensiv Froome foran Vuelta a España

Ekspertene spår at årets Vuelta a España blir en duell mellom «comeback-kid» Chris Froome og den formsterke colombianeren Nairo Quintana.

Froome er akkurat tilbake, fri for skader etter årets skuffende Tour de France. Der måtte han trekke seg ut tidlig etter skadetrøbbel i en hånd som følge av en rekke stygge uhell. Den 29 år gamle kenyanskfødte briten fikk aldri muligheten til å forsvare sammenlagtseieren fra 2013.

- Dette er akkurat den type utfordring jeg trenger etter skuffelsen i Tour de France, sier Froome.

- Du kan ikke dvele over skuffelser for lenge. Du er nødt til å se framover, og Vuelta a España er et perfekt ritt for meg nå, mener Froome.

Passer godt

Årets utgave av Vuelta a España ser ut til å passe Christopher Froome godt. Åtte av totalt 21 etapper er fjelletapper. I tillegg er det funnet plass til to individuelle tempoetapper.

Legg til at lørdagens startetappe er en lagtempo. Der pleier som regel Froomes Team Sky å være helt i toppen.

Skys sportsdirektør Dario Cioni håper lagtempoen på 12,6 kilometer i Jerez de la Frontera vil gi Froome den starten han håper på.

- Vi har et godt lag og må forsøke å utnytte det. En god start vil være å vinne åpningsetappen, sier Cioni til skysports.com.

Utfordrer

Formsterke Nairo Quintana vil helt sikkert være med på leken i Spania. Han vant årets Giro d'Italia og seiret også nylig i Tour of Burgos etter en 70 dager lang konkurransepause. Merkelig nok fikk ikke 24-åringen delta i årets Tour de France, til tross for at han kom som nummer to bak Froome i sammendraget i fjor.

I årets Vuelta a España må han dele kapteinsansvaret med Alejandro Valverde.

- Med både Quintana og Valverde på laget må vi ha ambisjoner om å kjempe om seieren, sier Movistars manager Eusebio Unzue.

- Men basert på det Froome har prestert i Grand Tours de siste årene, må han finne seg i å være favoritt, mener Unzue.

Tilbake etter brudd

To ganger Vuelta a España-vinner Alberto Contador er også med igjen. Også han måtte trekke seg ut av årets Tour de France med skade. Nå er leggbeinsbruddet leget, og veteranen er klar til dyst.

- Men jeg er ikke sterk nok til å kjempe om sammenlagtseieren. Kanskje kan jeg være med i kampen om seier på enkeltetapper i den siste uka, sier Contador.

Årets Vuelta a España avsluttes søndag 14. september. Den siste etappen går denne gangen ikke inn mot Madrid på normalt vis. I stedet kjøres en individuell tempo i byen Santiago de Compostela.

Også det taler til Froomes fordel. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere