*Nettavisen* Sport.

Oliveira vant i Spania rundt

Nelson Oliveira vant fredagens etappe i Spania rundt. Foto: Lionel Bonaventure (Afp)

Nelson Oliveira kunne fredag juble for årets første etappeseier i Spania rundt da han syklet alene over målstreken på rittets 13. etappe.

Oliveira tok dermed Lampre-Meridas første etappeseier i årets Vuelta. Etter å ha rykket fra resten av bruddet 27 kilometer fra mål sikret han også Portugals tiende seier i det spanske rittet.

Mellom Calatayud og Tarazona måtte rytterne fredag gjennom en 178 kilometer lang etappe, med en førstekategoristigning og to tredjekategorier.

På en etappe der ingen av bruddforsøkene fikk gå i løpet av de første 40 kilometerne, var det flere ryttere som prøvde å få seg en luke til forfølgerne.

Tinkoff-Saxos Pawel Poljanski gjorde et forsøk og rykket fra resten av bruddet da det gjensto litt over 30 kilometer. Polakken fikk en liten luke, før han ble hentet inn av seks ryttere. Blant dem var Oliveira, som var nestemann ut som fikk en luke ned til resten av bruddet. Portugiseren, som lå som nummer 36 i sammendraget før fredagens etappe, klarte å beholde luka. Da det gjensto 19 kilometer hadde han 25 sekunder ned til forfølgerne. Da lå hovedfeltet litt over fem minutter bak.

På vei ned fra den siste kategoriserte stigningen fortsatte han å øke avstanden til forfølgergruppa bestående av 23 ryttere. Seks kilometer før mål jobbet gruppa for å nærme seg Oliveira, og også i hovedfeltet ble det kjørt hardt.

Det holdt likevel helt inn til mål for Oliveira, som syklet alene over målstreken i Tarazona minuttet foran forfølgerne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.