Gå til sidens hovedinnhold

Overgangssjokk for Hushovd

Sykkelsporten vurderer å innføre fotballregler.

Team Sky har bygget opp et nytt stjernelag i løpet av kort tid, men ikke alle er like begeistret for måten britene har gått fram på. Nå vurderes tiltak som kan gjøre livet langt vanskeligere for Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen.

Det internasjonale sykkelforbundets president, Pat McQuaid, sier ifølge AFP at kritikken mot Team Sky har vært så kraftig at man nå vurderer å gjøre om overgangsreglene i sykkelsporten.

- Vi jobber for tiden med å stramme opp overgangsreglene, sier McQuaid.

Ifølge AFP kan det bety at man vil innføre overgangsvindu på lik linje med fotballen – hvor det bare er lov å hente nye spillere i faste overgangsvindu. Under dagens sykkelregelverk er det lov å hente nye syklister når man matte ønske det, såframt de to involverte lagene blir enige seg imellom.

Hovedgrunnen til at man nå vurderer å endre reglene er at Team Skys stjernesanking har rystet det som av McQuaid karakteriseres som en «liten familiesport».

- Vi må sannsynligvis ha en noe strammere kontroll og kraftigere reguleringer.

- Det er noe vi ser på for øyeblikket, siden det har vært mange kontroversielle overganger i vinter.

Team Sky, med både Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen i sin stall, ble dannet i fjor. Hovedmålet er å skaffe britene sin første Tour de France-vinner noensinne.

Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto