RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TREDJEPLASS: Edvald Boasson Hagen ble nummer tre på den første etappen i det franske rittet Critérium du Dauphiné.
TREDJEPLASS: Edvald Boasson Hagen ble nummer tre på den første etappen i det franske rittet Critérium du Dauphiné. Foto: Bryn Lennon (Getty Images)

Pallplass for Boasson Hagen

Sist oppdatert:
Imponerende kjøring av nordmannen i Critérium du Dauphiné.

Edvald Boasson Hagen ble nummer tre på den første etappen i det franske rittet Critérium du Dauphiné etter en sterk spurt, men Peter Kennaugh snøt spesialspurterne for seieren.

Den britiske mesteren hadde et godt forsprang foran den siste kilometeren, og holdt unna for hovedfeltet til mål.

Nordmannen fikk et perfekt opptrekk av lagkameratene i MTN-Qhubeka, men ettersom tidligere lagkamerat Kennaugh var noen meter for langt foran, måtte 28-åringen åpne spurten tidligere enn ideelt.

- Vi hadde en god dag med en mann foran i bruddet, så vi trengte ikke gjøre noe jobb bak i feltet, men Peter ble for sterk, sier Boasson Hagen til NTB etter løpet.

- Greit fornøyd
Rudsbygdingen viste seg likevel fra en god side, selv om italienske Sacha Modolo tok han igjen før målstreken, og skjøv Qhubeka-rytteren ned til 3.-plass.

- Jeg vant nesten spurten i hovedfeltet og det var ganske bra. Jeg er sånn greit fornøyd, sier Boasson Hagen.

Boasson Hagen hadde en råere spurt enn på lenge, noe som lover godt til det store målet, Tour de France. Proffsyklisten bruker rittet som en viktig test foran sommerens sykkeleventyr i Frankrike.

- Det føltes bra i spurten, men det kan fortsatt bli bedre. Beina var litt tunge i dag. Og jeg håper det kommer seg utover i rittet, men det viser at det var riktig å kjøre rittene i Norge, fordi formen er fortsatt stigende, sier syklisten.

Håper på flere sjanser
Søndagens etappe var den første av åtte etapper i verdensturrittet. Qhubeka har ingen mann å kjøre for i sammendraget, men har et klart mål om å vinne en etappe.

- Alle på laget skal få sin sjanse til å vinne. Jeg håper å kunne gjøre det bra på noen etapper til, sier Boasson Hagen.

Critérium du Dauphiné avsluttes neste søndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere